Ételek, amelyek napi szinten fogyasztva, halálosak lehetnek
Kávé
Ha jó minőségű őrölt kávét fogyasztanunk, akkor az bőséges forrása lehet az antioxidánsoknak, amelyek fogyást eredményezhetnek, valamint megakadályozhatják az öregedést. A friss kávé javítja a mentális éberségünket, ráadásul csökkenti a Parkinson-kórra való hajlamot. A hosszú távú kávéfogyasztás már jóval károsabb, hiszen csontritkuláshoz, koleszterinzavarhoz, és szívbetegséghez vezethet. Az instant kávékról nem is beszélve, amelyek rengeteg kalóriát, cukrot tartalmaznak. Ha pedig naponta több kávét is elfogyasztasz, könnyebben stresszelhetsz, mivel a kávéban található koffein serkenti az adrenalint, amely a stresszhormonok felszabadítását eredményezi, valamint a stressz okozta heves kávézás egészségtelen és veszélyes! Növeli a szívbetegség, az asztma és más betegségek kockázatát, amelyeket tovább súlyosbíthatnak a stresszes körülmények…
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez