Expressz lazac édes salátával
Számtalanszor előfordul, hogy nincs időm főzni a rohanó hétköznapokban, mégis összedobok valamit otthon, hogy ne az éttermek napi menüjét fogyasszam a héten immáron negyedik alkalommal. Általában a leggyorsabb utat választom, ami összeegyeztethető az egészséges életmóddal, így kerül a tányéromra az esetek többségében a csirkemell rizs kombó. Ha te is figyelsz az alakodra, a gyors, egyszerű receptek híve vagy, mégis szeretnél némi izgalmat csempészni a holnapi ebédedbe, imádni fogod az alábbi receptet.
Majonézes lazac
Igen-igen tudjuk, hogy a majonéz nem kalóriaszegénységről híres, de ha házilag készíted el, máris fel vagy hatalmazva a majonéz fogyasztására bizonyos időközönként. Pácolj be lazacfilét majonézbe, szakéba, barna cukorba, szójaszószba, végül karamellizáld meg a végén. Isteni lesz és az egykor különlegességként számon tartott hozzávalókhoz, ma már szinte a sarki boltban is hozzájuthatsz.
Hozzávalók:
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál szaké
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójaszósz
15 dkg lazacfilé
Elkészítése:
Keverd össze a majonézt, a szakét, a barna cukrot és a szójaszószt (ízlés szerint az arányokon változtathatsz). Öntsük egy tál aljába a majonézes keverék felét, helyezzük bele a lazacfilét, majd borítsuk be a szósz másik felével. Takarjuk le, és legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is hagyhatjuk pácolni. Ezután helyezzünk alufóliát a sütő grillrácsára, kenjük meg egy kis növényi olajjal, majd helyezzük rá a lazacszeleteket, a tetejükön vékonyan oszlassuk el a pácot. Kb. 6-10 percig grillezzük, attól függően, hogy milyen vastagok a lazacok. Vigyázat, a cukor, hamar karamellizálódik, ha úgy érzed, hogy elkezdett pirulni a cukor, de a hal még nem sült meg, vedd lejjebb a sütés hőmérsékletét.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez