Expressz lazac édes salátával
Őszibarackos paradicsomsaláta bazsalikomos salátaöntettel
Elsőre talán bizarrnak tűnik a barack és paradicsom párosítása, de az ízek tökéletes kombinációt alkotnak ebben a frissítő salátában.
Az öntethez:
¼ csésze friss bazsalikomlevél
¼ csésze extra-szűz olívaolaj
¼ csésze jó minőségű sherry-ecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál Dijoni mustár
1 kisebb, durvára vágott mogyoróhagyma
só, frissen őrölt fekete bors
A salátához:
60 dkg kockázott paradicsom
5 érett őszibarack, cikkekre vágva
½ csésze feta sajt köret gyanánt
Turmixold össze az öntet hozzávalóit, míg a nem áll össze és a bazsalikom püréssé nem válik. Tedd egy nagy tálba a paradicsomot és a barackot, majd közvetlenül tálalás előtt öntsd nyakon az elkészült dresszinggel és bolondítsd meg a tetején feta sajttal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez