Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére
Tápióka puding
(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes)
A hétvégi menüsorból természetesen egy könnyű desszert sem hiányozhat. A tápióka gyöngyöt tápióka keményítőből készítik el, és kiváló alapanyaga pudingoknak. Kisebb és nagyobb gyöngyök formájában is lehet vásárolni, íze jól passzol friss gyümölcsökhöz, lekvárokhoz, olajos magvakhoz.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy
- 16 gramm nyírfacukor
- 300ml laktózmentes tej
- 1 rúd vanília
- 100 gramm szeder
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Ezt követően leszűrjük és forró tejben folytonos keverés mellett kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Végezetül poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez