Csíra kavalkád
Milyen csírát válassz? Többféle mag közül választhatsz, mindegyiknek más az íze, és jótékony hatásukat is különböző területen fejtik ki. Hatásukról érdeklődj a bioboltban. Típusok: Borsó, brokkoli, vöröskáposzta , búza, lucerna, mustármag, napraforgó, retek, vöröshagyma és babféle csírák.
A csíráztatás lépései:
1. A csíráztatni kívánt magvakat áztasd egy edényben 10-12 órán át. Célszerű este csinálni, mert a magok szeretik a sötétet. Ha napközben van csak időd, takard le őket egy konyharuhával.
2. Miután a beáztatás során megduzzadtak, helyezd át őket a csíráztató edénybe. Az alsó szintet töltsd meg félig vízzel.
3. Naponta öblítsd át kétszer-háromszor a magokat, hogy a termesztés közbeni salakanyagok távozzanak és a magok ne penészedjenek be.
4. A magok csíráztatási ideje eltérő, de 2-3 nap múlva általában elkészülnek és lehet szüretelni.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez