Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk
Gombás batyu
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta
3-4 nagyobb fej csiperkegomba
1 vöröshagyma apróra vágva
200 ml növényi tejszín
250 g növényi sajtkészítmény
2 evőkanál Rama margarin
só
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát a margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverjük.
Ameddig sül a gomba, addig lereszeljük a sajtkészítményt. Mikor elfőtt a gomba leve, öntsük rá a növényi tejszínt. Sózzuk meg és forraljuk fel a szószt, aztán vegyük le a tűzről.
Most jön a batyukészítés: terítsük ki a leveles tésztát és vágjuk fel 6 egyenlő négyszögre. A gombás töltelékből tegyünk minden négyszög egyik felére, szórjunk bele egy kis sajtot, majd hajtogassuk össze.
A hajtogatás után mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatjuk is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez