Kulcsszó keresés /


Tavaszi megújulás – Na de mi van a lelkeddel?

Bevallom, amikor először hallottam a „mentális nagytakarítás” kifejezést, kicsit megmosolyogtam. Aztán belegondoltam… és rájöttem: tényleg van benne valami. Tavasz van. Végre kisüt a nap, ledobhatjuk a vastag kabátokat – és valahogy a lelkünk is fellélegezne, ha hagynánk neki.

olvass tovább

Tükörként használt szerelem – Amikor a szeretet csak díszlet

Van az a kapcsolat, ami úgy indul, mint egy álom. A figyelem szinte árad, a pillantások mélyek, és valahol legbelül azt érzed: végre valaki tényleg lát. Úgy, ahogy eddig talán senki. Aztán lassan, észrevétlenül valami megváltozik. A ragyogás megmarad, de már nem neked szól – hanem róla. Mert amit először szeretetnek hittél, az csak egy tükör volt, amiben ő csodálhatta önmagát.

olvass tovább

Ne temesd el, ami kiváló – BMW X3 20d xDrive

Racionális, európai, logikus. Ezek a szavak jutnak először eszembe, ha a vadonatúj BMW X3 kormánya mögött ülök, és annak dízel változatát, a 197 lóerős, kétliteres motorral szerelt verziót nyüstölöm. Ha egy hazugságot elég sokszor ismételnek, sajnos mindenki elhiszi – ezt az élet minden területén tapasztalhatjuk. Így jártunk a dízelmotorral is, és ezért tart ott az európai autógyártás, ahol jelenleg. Szerencsére vannak kivételek, és szerencsére a BMW nem hajlandó felülni ennek a hullámnak.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Mindent a Kos jegyről - A lángoló szívű harcos

  • 2025. március 22.

Amikor belépünk a Kos időszakába (március 21-től április 20-ig), a természet új lendületet kap, és ez bizony a Kos személyiségek életében is tükröződik. Tüzes, energikus és tele van lendülettel – ez a Kos jegy, amely az állatöv első jegyeként mindig készen áll új kalandokba kezdeni.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.03.17-23.

Ezen a héten a főszerep a tolató bolygó-párosunké lesz, akik szépen elkezdenek visszatáncolni azokra a fényszögekre, amiken a közelmúltban végig mentek. A hetet színesíti a tavaszi nap-éj egyenlőség is, így jelezvén, hogy itt a tavasz és az új kezdet is kezd szépen-lassan kibontakozni.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább