Hétvégi sütemény: Dobostorta
A dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbA dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbJózsef Attila az egyik legtragikusabb sorsú költőnk, ám valószínűleg hányattatott gyermek és felnőttkora tette őt olyan naggyá, verseit annyira szívet facsaróan gyönyörűvé. 1964 óta az ő születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, amely alkalmából a költő három legszebb versével szeretnénk emlékezni!
olvass továbbA vajas csirke világszerte az egyik legnépszerűbb indiai étel. Titka a hosszú és türelmes főzési időben és a különleges fűszerkombinációban rejlik. Somanat, az Indigo Express séfje most veled is megosztja tökéletes indiai vajas csirke receptjét, ami alapján otthon is elkészítheted ezt a sokak által kedvelt ételt.
olvass továbbNemes Lampérth, Vaszary, Czóbel, Mednyánszky - impresszív névsorral indította tavaszi árverés sorozatát a Virág Judit Galéria. A muzeális értékű ritkaságokat is felvonultató aukción Nemes Lampérth József csendélete 90 millió forintért, Vaszary János festménye 50 millió forintért kelt el, de új tulajdonosra lelt az egykor Törőcsik Mari falát díszítő Mednyánszky kép is.
olvass továbbA hamburger évek óta az egyik legnépszerűbb étel a világon, az Egyesült Államokban egy főre vetítve átlagosan heti 2,5 darab fogy, ami évente csaknem 50 milliárd darabot jelent. Állandó vita tárgya mind a profi séfek, mind a laikus hobbiszakácsok körében, hogy milyen is a nagybetűs hamburger. A legtöbben a jó minőségű marhahúst és a házi készítést tartják a felejthetetlen ízélmény kulcsának, de ne feledkezzünk meg a zsemléről és a további hozzávalókról sem. A Gorenje összegyűjtötte, miben rejlik a tökéletes házi hamburger titka, hogy felejthetetlenné tegyük a nyári grillezéseket!
olvass tovább2023. április 23-án a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A világhírű zenészeket Lendvai Csócsi József fő prímás öleli át. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass továbbEkler Viktor a magyar privátséf olyan nagy neveknek készített már ételeket - számos hazai ismert emberen túl - mint Jason Momoa, Keira Knightley. Ennek ellenére mégsem tartja magát séfcelebnek. Számára az élmény sokkal többet jelent.Az Éclair's Fine Bistro társtulajdonosa 8 gyors kérdésünkre adott 8 gyors választ stílusról, szakmáról, motivációról és az élet fontos dolgairól.
olvass továbbEgyáltalán nem mindegy, hogy családi házba, lakásba vagy nyaralóba szereltetnénk klímát, ahogy az sem, melyik szobát szeretnénk hűteni, netán télen fűteni a berendezéssel. Minden egyes ingatlantípusnál más-más szempontot érdemes figyelembe venni, ha úgy döntünk, nem bírjuk elviselni a kánikulát az otthonunkban. „Az épület jellege mellett a zajszint, az üzemmód, a teljesítmény és a hatásosság, amire kiemelten ügyelni kell klímaválasztásakor” – hívja fel a figyelmet Nyeste József, a Panasonic szervizmérnöke.
olvass továbbNem csoda, hogy rég a feledés homályába veszett az a tény, hogy az autómobil sorozatgyártás Makóról indult világhódító sikere felé. Nem, nem tévedés, ugyanis a makói születésű Galamb József nem csupán a Ford T modell megalkotásában játszott vezető szerepet alkotótársával, Farkas Jenővel, de ő találta fel a sorozatgyártás ma is alkalmazott alapelvét is, miszerint egy munkacsoport egy feladatot végez el a gyártási folyamatban. Mindezt a Ford T Modell autógyárának igazgatójaként tette le az asztalra, jobban mondva a futószalagra 1908-ban Detroitban Henry Ford jobbkezeként. Az autó hatalmas világsikerre tett szert és a következő majd 20 év során 15 millió példány kelt el belőle.
olvass továbbVarga István, nyers - vegán séf elkészített egy könnyed és finom fasírtot. Amely tökéletes választás lehet hétköznapokra, valamint vendégek fogadására is. Lássuk a receptet!
olvass továbbSzeretem ezt a számot, természetesen a Németh József változatot, meghallgatom és szomorkodom egy kicsit, de azért ad egyfajta inspirációt is a végén, persze nem úgy, mint a Sex Pistols angol punk együttes koncertje a 80-as években, valahol egy Londoni külvárosban
olvass tovább30 év párkapcsolat után, gondoltam elmegyek a József körúti Expressz udvarba és feladok a társkereső rovatban egy hirdetést, de nem találtam sehol, egyszerűen nincs, megszűnt. Miután itt kudarcot vallottam, gondoltam a postán majd veszek egy Expressz képeslapot, feladom ott. Itt viszont kiröhögtek a postás kisasszonyok, és azt javasolták, hogy a nyomógombos telefonomat cseréljem le okostelóra, majd borotváljam le a harcsabajuszomat és készítsek pár szelfit és toljam fel a tinderre, hajrá Sanyi bácsi, szurkolunk...
olvass továbbTörténetének legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei OTP Bank Gourmet fesztivál, ahol egy moszkvai csúcsétterem, egy két Michelin-csillagos bécsi és egy Michelin-csillagos szöuli étterem séfjei adnak exkluzív vacsorát. Részletek a gourmetfesztival.hu-n.
olvass továbbA Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.
olvass továbbA magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja. Hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfasszonya. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol a rendkívül sokszínű étel- és italkínálat mellett, ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába. Továbbra is ez az egyetlen rendezvény, ahol lehetőség nyílik néhány nap alatt végig kóstolni Magyarország legjobbjainak kínálatát, sőt most már annál is többet!
olvass továbbHa volt már, hogy te is elgondolkodtál, vajon honnan szerzik az inspirációt a rajzfilmkészítők kedvenc mesebeli karaktereink megalkotásához, akkor jó helyen jársz, talán magyarázattal szolgálhatunk. Az alábbi 15 fotó ugyanis arról árulkodik, a hétköznapi emberek a valódi múzsák.
olvass továbbBudapestre érkezik világturnéja során az eredeti legendás angol Macskák musical, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában. A mostani produkció plusz meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis két új meseszép dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.
olvass továbbBudapest belvárosában az egyre felkapottabb „Hold utcai gasztro-negyed” szomszédságában, a Nagysándor József utcában nyitja meg kapuit 2016 áprilisában a TioFelipe.
olvass továbbMindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.
olvass tovább