Kulcsszó keresés /


Áldatlan állapotban – A meddőség lelki okai

  • 2015. június 24.

Akárcsak a Hold állandó ritmusa, és huszonnyolc napos megújulása, női létünket is huszonnyolc napos periódusokban éljük. A ciklus az origó, az időszámítás kezdete, és egészen a huszonnyolcadik napig éltet a remény. Orvosi és fizikai értelemben is egészséges és érett vagy, méhed készen áll az új élet befogadására és kihordására. Az áldott állapot mégis késik, mert periódusonként ismétlődik ugyanaz, egyetlen csík a terhességi teszten, újra és újra a csalódottság kegyetlen ördögi körébe kergetve.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Sztárok és pilóták buliztak a GP after partin

  • 2014. július 29.

Az egyik legizgalmasabb Magyar Nagydíjat követően Forma-1 rajongó sztárjaink a verseny hivatalos after partiján ünnepeltek. Talmácsi Gábor, Győrfi Pál, Horváth Éva, Ada, Sarka Kata, Árpa Attila és Kiss Endi mellett a Torro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne és a Williams tesztpilótája, Felipe Nasr is a Symbolban bulizott.

olvass tovább

Fighters' Run – Győzd le magad – éjjel-nappal!

  • 2014. március 19.

A Fighters' Run hazánk első számú terep- és akadályfutó versenye, amelyen természetes és épített akadályokra egyaránt számíthatnak a résztvevők, akik nappal (és éjszaka! is) tesztelik majd többek között a szögesdróttal nehezített kúszópályát, a mocsaras kádat, vagy a földbe ásott labirintusokat március 29-én, Kecskeméten. Kedvezményes online nevezésre március 25-ig van lehetőség!

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Tesztfőzésén tettük próbára az új Zepter edényeket

  • 2013. december 09.

A szerencsésebbek legalább az edényei miatt ismerhetik a repülőket és jahtokat is készítő prémium márkát. Ha úgy sem, akkor most már tényleg el kell kezdeni spórolni rá, mert kijött a legújabb sorozat, amelynek tesztfőzésén tiszteletét tette a gasztroírók krémje.

olvass tovább

Mai mosoly: 3in1 tojás reggelire

  • 2013. augusztus 25.

Miért három az egyben: mert a tészta amin sül tökéletes kenyérpótlék, van rajta bacon is, ezért lehetne bacon and eggs, és alul megbújik egy kis bruschetta alap. Ennél több szerintem egy vasárnap reggelre nem is kell!

olvass tovább