Kulcsszó keresés /


Nissan Navara a kisétvágyú óriás

  • 2019. szeptember 01.

Ki ne álmodozna egy igazán méretes, tekintélyt parancsoló megjelenésű autóról? Nos, azonban az álmodozást mindig felváltja a racionalitás, és hamar lemondunk ezen vágyainkról, hiszen ráébredünk, hogy ezeket a járműveket fent is kell tartanunk valahogy, és nap mint nap "etetni" őket. Az általunk tesztelt Nissan Navara éppen ezen a területen okozta a legnagyobb meglepetést, ugyanis méretei és teljesítménye ellenére kifejezetten barátinak mondható fogyasztása.

olvass tovább

A francia elegancia titka - Kipróbáltuk a DS7-et

  • 2019. augusztus 28.

Valószínűleg mindenkinek kapásból eszébe jut egy-két autómárka, ha a "luxus", illetve "prémium" szavakat emlegetjük, tesztelésünk során azonban rá kellett jönnünk, hogy a DS márka hazánkban kevésbé ismert, ennek ellenére nem kevés elismerést bezsebeltünk, amíg tesztautóval jártuk az utakat. Ez nem véletlen, hiszen az autó mindent hozott, amit a franciáktól elvárhatunk: elegancia, kifinomult stílus, irigylésre méltó megjelenés, és természetesen kifogástalan kivitelezés.

olvass tovább

Ford Mondeo bemutató - (Nem) kis extrával

  • 2019. június 15.

Meghívást kaptunk a Ford Mondeo hybrid kombi tesztautózással egybekötött magyarországi bemutatójára, azonban az eseményen nem csupán az új típussal ismerkedhettünk meg, hanem egy igazán különleges élménynek is a részesei lehettünk. Annyit előre elárulunk, hogy egy igazi nyári kalandban volt részünk!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Tíz év alatt drasztikusan nőtt a munkaerőhiány Magyarországon

  • 2019. május 07.

A szakképzettséget nem igénylő munkakörökben öt és félszeresére nőtt a munkaerőhiány az elmúlt tíz évben. Egyes szektorokban olyan mértékű hiány van jelenleg, ami soha nem tapasztalt kihívások elé állítja a vállalatokat. „Az elmúlt egy évben bejelentett ipari fejlesztésekkel további közel 28 ezer új munkahely jön létre. Az ország potenciális munkaerő-tartaléka mintegy 300 ezer fő a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, de ez a mutató regionálisan eltérő értékeket mutat. A munkaerő-tartalékot aktivizálni kell elsősorban az iskolázottság növelésével és a gyermeket nevelő anyák munkaerőpiacra történő visszatérésének további támogatásával. Emellett pedig a magyar munkahelyek megtartásához jelenleg elengedhetetlen a külföldi munkavállalók behozatala” - emeli ki Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.

olvass tovább

Bakancslista: Sydney

  • 2019. április 20.

  • Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function getPic() on null in /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/local/draw_news_list.php:89 Stack trace: #0 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/modules/1.0_news_list/1.0_news_list_view.php(54): include() #1 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/lib/template/PT_ZONE_CONTENTS.php(27): include('/srv/www/stylem...') #2 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/page_templates/main/main.php(50): include('/srv/www/stylem...') #3 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/index.php(26): include('/srv/www/stylem...') #4 {main} thrown in /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/local/draw_news_list.php on line 89