Kulcsszó keresés /


Márton Napi Borfesztivál

  • 2015. november 01.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal kerül megrendezésre, immáron már ötödször a Márton napi Borfesztivált 2015. november 5-8. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

olvass tovább

Toszkán szerelem Pesten

  • 2014. október 14.

Egy jó olaszt, nemcsak egy hithű olasz hazafi akar enni, hanem a magyar ember is megkívánja néhanapján. S ha e mellé még egy kis napfényre, vízre és toszkán szellőre is vágyunk, akkor nem kell mást tennünk, csak le kell sétálnunk a Belgrád rakpartra, ahol valóban megérint bennünket a legnagyobb olasz tartomány, fűszerillatú lehelete.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

A pincékbe rejtett csodák helye - X. Tolcsvai Borfesztivál

  • 2013. július 24.

Végy egy gyönyörű történelmi települést a Zemplén szívében, több száz éves múlttal rendelkező pincéket és finom helyi borokat, melynek minden cseppjében ott van a borászok szíve, jól keverd össze, ízlés szerint fűszerezd egy kis helyi vendégszeretettel és máris kész a Tolcsvai Borfesztivál.

olvass tovább

A fűszeres

  • 2012. június 27.

Lássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!

olvass tovább

Kertieszemiszom Open

  • 2011. március 24.

Benedek a blogját ma alaposan felfűszerezte, hiszen egy igen kívánatos ételt: a füstölt tarjás-csirkés paella elkészítésének történetét (és egy receptjét) járta körbe, szerencsére ismét tekintélyes vizualizációs segédanyaggal párosítva. E téma pedig a kerti eszem-iszom...

olvass tovább

Nincs étel nélküle

  • 2009. április 06.

Ma már nincs a világnak olyan fűszere, amit ne tudna egy ínyenc szakács beszerezni, ezért hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy valaha az emberiség egyik legdrágább kincse a fűszer volt.

olvass tovább