Kulcsszó keresés /


Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

B40 - Ázsiai és olasz ízek a belváros szívében

  • 2015. április 13.

Az első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.

olvass tovább

Egyre többen hajózzák be a bortengert

  • 2014. június 24.

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

olvass tovább

Minden élmény egy kikötőben –ízek és illatok, zene és gólöröm

  • 2014. június 13.

A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között várja majd a vitorlássport, a Balaton és a bor rajongóit Balatonfüreden. A rangos Kékszalag megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny, míg a parti kísérőrendezvény hűsítő borokkal, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel alapozza meg a jó hangulatot és várja a befutókat.

olvass tovább

Kóstold meg Magyarországot!

  • 2014. május 08.

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.

olvass tovább