10 érdekesség, amit nem tudtál a Frappuccinókról
A Starbucks-rajongók legkedveltebb választása a krémes és jeges ital, amelyről most 10 érdekességet osztott meg a kávézólánc.
olvass továbbA Starbucks-rajongók legkedveltebb választása a krémes és jeges ital, amelyről most 10 érdekességet osztott meg a kávézólánc.
olvass továbbHatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont. Június 13-15. között a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek. Az idei kiemelt vendég: Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója, az országban közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti az egyetlen megélhetési lehetőséget.
olvass továbbÉletünk folytonos rohanásból áll. Ehhez rengeteg energiára van szükség, viszont alig jut időnk pihenni a számtalan elfoglaltság mellett. Hiszen ma már egész nap elérhetőek vagyunk online, és a több műszakos munkavégzés is elterjedt. Míg 1942-ben napi 8 óra alvást javasoltak az orvosok, ez mára 6,8–ra csökkent! Mindenki tudja, mennyire fontos az alvás, ám sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a remek tevékenységet. Most megtudhatod, milyen kockázatokkal jár, ha elblicceled a pihenést!
olvass továbbAz új Nespresso Explorations Limited Edition kollekció minden tagjaizgalmas titkokat rejt. Asorozat első kiadásában a márka Laosz és Kenya ritkaságnak számító kávéit hozzák el a kávérajongóknak.Az újdonságok május 2-től egyediségük és kis mennyiségük miatt csak pár napiglesznek elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a Nespresso weboldalán. Nem véletlen hát, hogy az új Explorations kollekció különleges terroir-okról származó kávéritkaságait a Nespresso szakértői is csak “elrejtett ékkövekként” emlegetik.
olvass továbbA négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést.
olvass továbbAmikor elmegyek a fodrászhoz, vagy beülök egy kávéra a barátnőimmel, gyakran leszek fültanúja privát beszélgetésnek, és sokszor úgy érzem, hogy a szakítós történetek ugyanarról a személyről szólnak. És mintha ez a személy, idejét és energiáját nem spórolva, halmozná a rövid és tartalmatlan kapcsolatokat, hogy aztán egy laza vállrántással maga mögött hagyja azokat.
olvass továbbÉletmódtanácsadók és pénzügyi elemzők tapasztalatai alapján első körben azokról a dolgokról kell lemondanunk, melyek hátrányosan hatnak az egészségünkre, és melyekhez csupán rossz beidegződésből ragaszkodunk. Lehet ez a reggeli párszáz forintos kávé és a méregdrága croissant az irodai büfében, vagy pedig chips és cukros üdítő az esti mozizáshoz, esetleg cigaretta, csokoládé... Mi összeválogattunk néhány hasznos tippet és trükköt, melyeket betartva, ha milliomos nem is leszel, garantáltan több pénz marad a pénztárcádban.
olvass továbbA csajos nyári estéknek van egy semmihez sem fogható hangulata. Barátnőinknek elmondhatjuk a gondjainkat, örömeinket, és mi is meghallhatjuk az ő életükben történő eseményeket, a lelkükben végbemenő változásokat. A koktélok előtt azonban néha szükségünk van némi energiára, amelyet a klasszikus kávé italokon túl a különleges hűsítők is jelenthetnek. Múlt héten a Nespresso-nak hála egy nem mindennapi koffeinbombás délutánban lehetett részünk, így cikkünkben most a legjobb kávés receptekkel érkezünk hozzátok!
olvass továbbBár Ibizát sokan a bulizás fellegvárának tartják, mi azt valljuk, nem csak emiatt érdemes felkeresni. A spanyolok által a szerelem fehér szigetének nevezett Ibizát ugyanis a fantasztikus faunája és flórája miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják. Ráadásul olyan feledhetetlen élményeket is tartogat, mint a San Antonioban található, a Cafe del Mar kávézó teraszáról megcsodálható méltán híres naplemente.
olvass továbbElképzelhetetlen, hogy a nap egy jó erős espresso vagy egy finom cappuccino nélkül induljon? És ha a kedvenc kávéfajtád macska lenne, hogyan nézne ki? Erre adott választ az orosz illusztrátor, Elena Efremova. Jöjjenek a kávécicák!
olvass továbbSzeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.
olvass továbbÉletünk folytonos rohanásból áll. Ehhez rengeteg energiára van szükség, viszont alig jut időnk pihenni a számtalan elfoglaltság mellett. Hiszen ma már egész nap elérhetőek vagyunk online, és a több műszakos munkavégzés is elterjedt. Mindenki tudja, mennyire fontos az alvás, ám sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a tevékenységet. Most megtudhatod, milyen kockázatokkal jár, ha elblicceled a pihenést!
olvass továbbA legendás Fat Mo’s brand három új taggal bővül ősszel, ezúttal egy kávézó és egy zenekar és egy weboldal is ezt a nevet viseli, természetesen a Fat Mo’s minőségben!
olvass tovább1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.
olvass továbbA közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók vagy pizzériák ajtóin is láthatjuk majd. A védjegy garanciát ad arra, hogy a betérő vendég biztosan allergénmentes ételekből választhat. A védjegy kiötlőjével, dr. Babai Lászlóval beszélgettünk.
olvass továbbÉdes vagy száraz, testes vörös, könnyű fehér vagy egy különleges rosé? Borok esetében a legtöbben már rutinosan döntünk, de kevesen tudják, hogy kávét is hasonló körültekintéssel választhatsz.
olvass továbbAz egyszerű és gyors megoldások helyett az olyan étel és ital lesz a sikk, amit lassan, saját kézzel készítünk. Míg a slow food már elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság és egyre népszerűbbek a mutatós kütyük. Többek között ilyen nemzetközi trendek gyűrűzhetnek be hazánkba is, amelyekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást a VinCE Budapest Wine Show-n.
olvass továbbPintér Ferencet juttatta tovább a közönség a mindent eldöntő internetes szavazáson. A második forduló így nyolc versenyzővel folytatódhat február 10-én a Világ Legszebb Kávéházában.
olvass továbbA Forma-1-es motorblokkok mintájára készült kávégépek minden valószínűséggel inkább a férfiak körében lesz népszerű.
olvass továbbMegvan az a kilenc versenyző, akik indulhatnak az idei „Év Bárzongorisája” címért. A megmérettetés első fordulója a Világ Legszebb Kávéházában lesz 2014. január 20-án. A nyertes egy Roland zongorát kap.
olvass tovább