A főúri étkezés alapszabályai
Az első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
olvass továbbAz első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
olvass továbbÚj fogalom a gasztronómiában a bárkonyha. Ajánlatos lesz megtanulni, mit is jelent. Most adunk egy kis magyarázatot hozzá.
olvass továbbGyermekkorom egy diófa árnyékában telt, az ágaira szerelte apám a hintát, a tövében homokozó és babakonyha működött.
olvass továbbLássuk, melyik álomgyári üdvöske hozta 2012-ben a legtöbbet a stúdiók konyhájára!
olvass továbbA szenvedélyes műsorvezető saját párkapcsolatában is kamatoztatja, amit Giannitól tanult.
olvass továbbGyógyító és szépítő krémeket nemcsak boltban vehetsz, hanem magad is készíthetsz. Légy bátor, tanuld meg, mit, mikor érdemes bevetni!
olvass továbbLássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!
olvass továbbSegal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
olvass továbbA mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.
olvass továbbHa Spanyolországba készülsz, vértezd föl magad a hispániai konyha alapételeinek ismeretével.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbMeglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk.
olvass továbbA magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.
olvass továbbBepillantás az európai és ázsiai konyha gyönyörű keverékébe.
olvass továbbNos. Azért nem szeretjük a folytatásokat, mert rendszerint elrontják az előző részek által teremtett hangulatot. A kivétel persze nem a Terminátor lett. Egy film, aminek ha nem lett volna két (a harmadikat szándékosan kihagyom) olyan elődje, amilyen, akkor bizony még jó is lenne. Így viszont olyan, mint PC gyártás után konyhai turmixgépeket árulni az Ecserin.
olvass továbbA Jura idén tavasszal forgalomba hozza kávéfőző gépeinek egy új sorozatát, amivel nemcsak hogy remek cappucinót, tejeskávét, macchiato-t vagy ristretto-t tudunk főzni csupán egy gomb megnyomásával, hanem konyhánknak stílusát is jelentősen befolyásolhatjuk.
olvass továbbPuerto Rico kellemes keveréke a spanyol és amerikai kultúrának. Sok száz évnyi spanyol uralom meghagyta nyomát az építészeten, a konyhán, a zenén - az utóbbi időszak amerikai fennhatósága pedig magával hozta a fejlődést, és a jólétet...
olvass tovább