Kulcsszó keresés /


Édesburgonya, a zamatos tápanyagbomba

  • 2020. február 10.

Az édesburgonya, vagy batáta hazai elnevezése megtévesztő, mert étkezésre használt gyökere igaz, hogy nagyon hasonlít a krumplihoz, besorolása szerint mégsem burgonyaféle. A hazai piacokon és nagyobb élelmiszer áruházak polcain is megtalálható, népszerűsége méltán növekszik évről évre!

olvass tovább

A Toyota külön hidrogén üzemanyagcellás rendszert fejlesztett a földet megkerülő Energy Observer katamarán számára

  • 2020. február 07.

A Toyota külön üzemanyagcellás rendszert fejlesztett ki és helyezett üzembe az Energy Observeren, az első olyan hidrogén-meghajtású hajón, ami megkerüli a Földet. A 2017 óta működő sikeres partnerség keretében a Toyota tengeri alkalmazásra fejlesztett hidrogénrendszerrel támogatja a Energy Observer világkörüli útját: a Toyota üzemanyagcellás rendszerét moduláris megoldásként alakították ki, ami egyaránt alkalmazható teherautókban, buszokban, hajókban, illetve helyhez kötött, fixen telepített rendszerként is. Ez komoly előrelépést hozhat a jövő környezetbarát, zéró emissziós, melléktermékként csupán tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos hajóinak fejlesztésében.

olvass tovább

Kedvenc receptem 8 személyre

Amikor főzünk a legfontosabb az, hogy szeressük, amit csinálunk. A maximalizmus, az elszántság tesz minket profivá. De ez mind nem elég, mert szükség van a jó alapanyagokra. Figyelembe kell venni a tradíciót, hagyományokat, mert ezek segítségével tudunk igazán jót alkotni. Ha még kreatívak is vagyunk hozzá, akkor fogunk a legnagyobbak közé emelkedni. Hogy csinálja ezt a Ford?

olvass tovább

17-re lapot húztak

Valahogy úgy alakult, hogy a harmadik generációs Yarist nem volt lehetőségem kipróbálni az elmúlt 7-8 évben. Így a jövő évi modellváltást megelőzően, nagy várakozással ültem bele a kis autóba. Komoly elvárásaim voltak, ugyanis az első generáció 1999-es megjelenése a Toyota számára is nagyon magasra tette a lécet. Elsősorban egyedi megjelenése, és még a mai napon is remek formai elemei által divatos autónak tekinthető. A belső anyagok és a minőségi kidolgozás tovább fejlődött a második generációban, csakúgy, mint az autó méretei, viszont továbbra is megmaradt az egyedi, középre helyezett műszerfal, ami viszont már ebben a modellben hagyományos mutatókkal rendelkezett.

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Óriási lökést adhat a kulacspiacnak a PET palackos betétdíj rendszer

  • 2018. november 01.

A kulacsok iránti keresletnövekedés körülbelül 10 éve kezdődött Magyarországon, köszönhetően a környezettudatos szemléletmód terjedésének, valamint az egészséges életmód népszerűvé válásának. A pandémia egyértelműen még népszerűbbé tette a terméket, és bár az elmúlt időszak alapanyagár növekedése a kulacsokat is elérte, még mindig felfelé ívelőben van a piac. A januártól életbe lépő, palackokra vonatkozó visszaváltási rendszer és betétdíj pedig újabb lökést adhat a keresletnek.

olvass tovább

Olcsóbb, mint a kávé, mégis sok cég anyagi okok miatt nem használ felhőrendszereket

  • 2018. április 21.

Habár minden eddiginél gyorsabban dübörög a digitalizáció, költségvetési szempontból a legtöbb hazai vezető mégis elhanyagolható tényezőként tekint a vállalati informatikára. Míg az energia, géppark és egyéb kiadások tekintetében a cégek többsége már az év elején komoly kalkulációt és tervezést végzett, a digitális rezsi a legtöbb esetben kimaradt a számításokból. “Ha egy főre vetítjük, az informatika kb. 5-6 ezer forintba kerül havonta, ami elenyésző a bérköltségekhez képest. Tehát ha a munkatársak minden nap megisznak egy kávét az irodában már az is több kiadást jelent a cégnek, mint a vállalat felhőrendszere. Ehhez képest sokan még mindig alábecsülik ezen rendszerek hatékonyságát és hozzáadott értékét, és ezzel jelentős digitalizációs lemaradást halmoznak fel a versenytársakhoz képest” - mondta Juhász Viktor IT szakember.

olvass tovább

25 jel, hogy elmúltunk 25 évesek

  • 2018. február 08.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a húszas éveink alatt éljük életünk legdinamikusabb időszakát. Kínos randik, összehangolni a szociális életet a jó iskolai eredményekkel. A harmincadik születésnapunk közeledtével azonban inkább egy tartós kapcsolat megléte és az anyagi biztonság válik fontossá, valamint az, hogy a koktélunk már minőségi alkoholból készüljön. Íme, huszonöt jele annak, amiből könnyedén érzékelhetjük, hogy a húszas évek lassacskán harmincas évekre cserélődnek.

olvass tovább