Gasztrokülönlegesség Tekirova településről
Ismerd meg azt a luxust, amelyet a Tekirova település központjában fekvő Güral Premier Tekirova Hotel nyújhat!
olvass továbbIsmerd meg azt a luxust, amelyet a Tekirova település központjában fekvő Güral Premier Tekirova Hotel nyújhat!
olvass továbbLyoni mese arról, mit csinál a szabadnapos mesterszakács a gasztronómia fellegvárában. Aki elmesélte: Grégory Alamercery, a város legújabb csillagaspiráns séfje.
olvass továbbJó hely a Batthyány tér. Gasztronómiai szempontból is egyre inkább.
olvass továbbA Bvlgari márka gyönyörű ékszereiről és prémium parfümjeiről híres. A család azonban új vizekre evez, és csodás termékeik közé bekerülnek a borok is.
olvass továbbEgymillió eladott palack után új „köntöst” kap a márka.
olvass továbbMint arról már nem is olyan régen beszámoltunk, február harmadika és ötödike között a Szabadság téri Mangalica fesztiválon a remeknek ígérkező gasztronómiai élmény mellett a lehető legjobb muzsikákat választotta a szervező.
olvass továbbA végzet asszonyának nevét viselő budai kávéház kellemes emlékeket idéz és gasztronómiai meglepetéseket is tartogat.
olvass továbbA klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.
olvass továbbAz 803-ban alapított St. Peter étteremben viszont nem csak a gasztronómia, de még a kultúra szerelmesei is megtalálják számításukat.
olvass továbbHa gasztronómiai fesztiválokról van szó, nem lehet okunk panaszra, ugyanis mostanság szinte minden hétvégére jut 2-3 ilyen. De valahogy a desszerteket eddig elhanyagolták, a csokoládé köré pedig alig szerveznek fesztivált. Szeptemberben viszont jön az Édes Napok fesztivál, ami kizárólag a csokiról és az édességről szól majd.
olvass továbbSegal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
olvass továbbA sokszínű brazil kultúrából ad ízelítőt kiállításokon, irodalmi, gasztronómiai, zenés és táncos eseményeken keresztül a Brazil hét – Semana brasil elnevezésű programsorozat, amelyet hagyományteremtő céllal rendez meg a Magyarországon Élő Brazilok Tanácsa és a dél-amerikai ország nagykövetsége.
olvass továbbJúnius 23-án kezdődik a Balaton környéki bor egyik legjelentősebb eseménye. A programsorozat célja a kultúra, a bor-és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése. Az érdeklődőket 4 napon át borbemutató, borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál, ahol sok pincészet kap bemutatkozási lehetőséget, de Füred mellett még sok más helyszín kínál kiváló szórakozási lehetőséget.
olvass továbbIstvánffy Zoltán sokoldalú fényképész. Otthonosan mozog a portréban, jól és könnyen talál érdekes fotótémát az élet számos területén, az gasztronómia vagy épp az épített örökség képei. Az ő igazi otthona azonban mintha inkább a víz lenne...
olvass továbbJúnius első hétvégéjén a Millenárisba várja a minőségi gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönséget a Budai Gourmet. A rendezvényt egy szakmai nap vezeti fel: június 2-án a szervezők oda várják a szakma színe-javát, hogy ismerkedhessenek, barátkozhassanak. Ezen a napon derül fény arra is, melyek lettek a csúcsborok a Pannon Bormustrán.
olvass tovább2003 óta immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az Etyeki pincefesztivált. A hazai borászat egyik legrangosabb eseményén ismét széles programkínálattal, felnőtt és gyermekrendezvényekkel, és természetesen értékes gasztronómiai élményekkel várják a kilátogatókat.
olvass továbbIdén negyedik alkalommal hirdette meg a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó gasztrónimai és bormagazin a négy dél-pannon borvidék, Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány regionális megmérettetését. Május 12-én rendezték meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt, a régió legrangosabb boros vetélkedését. Minden eddiginél több bort neveztek a négy érintett borvidékről, 50 pincészet összesen 151 bora versengett a 25 helyért.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbIdén már második alkalommal költöztek be egy hétvégére (2011.március 19-20.) a hazai és külföldi borászok, borkereskedők, és a gasztronómia képviselői a budapesti ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal patinás épületébe. A VinCE 2011 minden részletében megtervezett professzionális boresemény a borvilág, a gasztronómia, a borkereskedelem és a borszerető közönség számára.
olvass továbbSokrétű és minőségi programokkal várják a Villányi borvidékre érkező borbarátokat a tavaszi borzsongás nevű rendezvény szervezői. Április 29. és május 1-je között a tánc, a zene, a gasztronómia kedvelői találkozhatnak számos remek előadóművésszel, és persze számos borásszal.
olvass tovább