10 fantasztikus brunch fogás vasárnapra
A brunch, tulajdonképpen egy késői reggeli, ami már-már ebédként is felfogható, egyrészt azért, mert ebédidőben történik, másrészt pedig mert hasonlóan bőséges. Ezen feltételek mellett egészen kézenfekvőnek tűnik, ha vasárnapra időzítjük, egyrészt, mert akkor lesz időnk szombaton előkészülni, másrészt pedig ez a hétnek az a napja, amikor mindent -így az étkezést is- egy kicsit kényelmesebben csinálhatunk. A lista tartalmazza a legínycsiklandóbb és egyben legnépszerűbb brunch fogásokat, így ha ezek közül készítjük el valamelyiket, akkor egészen biztosan sikert fogunk aratni.
Croque Madame – az a reggeli, aminek köszönhetően nem kell döntenünk a két legnépszerűbb, a melegszendvics és a tojás között. Már csak ránézni is igen szívmelengető, hát még megkóstolni!
Gofri – vonatkoztassunk el a berögződéstől, hogy a gofri egy édes, desszertnek való étel. Készítsünk sós változatot, és bátran tálaljuk baconnel és krémsajttal.
Bagel – az amerikai kedvenchez szerencsére már egyre több helyen tudunk pékárut vásárolni hazánkban is, de ha a házi készítésűre esküszünk, egy kis idő ráfordításával otthon is el tudjuk készíteni. Innentől kezdve pedig csak a képzeletünk szabhat határt, hogy mivel töltjük meg.
Angol reggeli - A könnyednek cseppet sem nevezhető reggeliben első ránézésre talán nem sok különöset találunk, hiszen van benn tojás, kolbász, bacon, paradicsom, azonban ekkor bejön a képbe, vagyis a tányérunkra a grillezett gomba, sőt, a sült bab is.
Amerikai palacsinta – az a nap, ami ezzel a klasszikus amerikai reggelivel indul, csak is csodálatos lehet. Mindenképpen olvasszunk rá egy kis teavajat, kenjük meg mogyoróvajjal és öntsük nyakon juharsziruppal, és persze a gyümölcsöket se felejtsük el!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez