3 érv a kókusztejpor mellett
A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak. Levesekhez, desszertekhez, mártásokhoz kiváló, és akkor még bele sem kezdtünk a reggelik felsorolásába, amihez nagyszerűen passzol. Turmixok, gabonakásák, reggeli italok válnak tőle ellenállhatatlanul finommá.
De mielőtt néhány ínycsiklandó receptet mutatnánk, vessünk egy pillantást az alábbi listára, amiben a kókusztejpor jótékony hatásainak sorából csemegéztünk.
- A diétázók kedvence, hiszen energikusabbnak, fittebbnek érezzük magunkat tőle, kalóriatartalma pedig alacsony.
- A rendszeresen sportolók barátja lehet, hiszen gazdag magnéziumtartalma az izomproblémák gyors enyhítésében segít.
- A csontok erősségéhez magas foszfortartalma járul hozzá.
És hogy ne csak beszéljünk róla, íme két remek recept, amit érdemes kipróbálni:
Kókusztejes gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 kg idény gyümölcs (most barackból a legfinomabb)
- 10 evőkanál Vegabond Kókusztejpor
- 1, 5 liter víz
- 3 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- fahéj, kardamom, szegfűszeg
A megtisztított gyümölcsöt a cukorral vagy édesítővel feltesszük főni 1 liter vízben. Amikor egyet forr, belekeverjük a maradék vízben feloldott kókusztejport és a fűszereket. Az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál meleg levessel, és ezt is hozzáadjuk. Alaposan átkeverjük, egyet forralunk rajta és kész is. Jól behűtve is igen ízletes.
Gyümölcsös zabkása
- 1 csésze zabpehely
- 4 evőkanál Vegabond kókusztejpor
- 6 dl víz
- méz
- 2 szem barack
- 1 banán
- 10 szem málna
A zabpelyhet a vízzel összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a Vegabond Kókusztejport és a mézet. Jó, ha egy órát állni hagyjuk fedő alatt, hogy a zabpelyhek alaposan magukba szívják a folyadékot. Tálaláskor az apróra darabolt gyümölccsel gazdagítjuk.
A gyümölcsöket mindkét receptben kedvünk és az évszak szerint variálhatjuk, az ízek kavalkádja áll rendelkezésünkre. A Vegabond Kókusztejpor szinte felsorolhatatlanul sok ételhez használható, kísérletezzünk bátran, levesekkel, süteményekkel, italokkal. A szervezetünk pedig garantáltan extra energiával hálálja meg a sok-sok jótékony hatását. Ha függők lennénk tőle, a Biopont kínálatában a 100 mg-os mellett akár háromszor akkora, igazán kiadós kiszerelésben is beszerezhetjük!
További információ:
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez