6. Budai Gourmet Bor és Jazznapok
Idén már a hatodik alkalommal rendezik meg a Budai Gourmet Bor és Jazz napok a Budavári Királyi Palotában. A háromnapos rendezvényen idén Soproni borvidék a díszvendég. Bemutatkozik a Budai Gourmet Bor és Jazz napok.
A szakmai nap célja
A szakmai program fő témája a szezonális borok, és azok ideiglenes listázása, bemutatása mind a gasztronómia mind a kiskereskedelem területén. Egy-egy jól sikerült tétel, felbukkanó kis borászat in-out akcióban színesítheti a borkínálatot és jó alkalmat ad a kommunikációra, promóciókra. Ezek a szezonális borok általában jó ár-érték arányúak, és egy-egy szezont jól meglovagolva igen kelendőek is lehetnek. A nyári könnyű borok, a rozék, a spárga szezon borai, de karácsonykor a Tokaji borok jól illenek az ünnep hangulatához, s mind jó lehetőséget kínálnak erre.
Ez persze komoly feladatot ró a kereskedelem résztvevőire, a piac alapos ismeretét, folyamatos figyelést várja el tőlük. Ehhez szeretnénk alkalmat teremteni a Budai Gourmet szakmai napján, a mikor nincs tömeg, nincs zsúfoltság, nyugodt körülmények között találkozhat a kereslet és a kínálat, s lehetőség van személyes kapcsolatokat kiépíteni.
Az időpont is kedvező, mert májusra már palackba kerülnek a rozék, könnyű nyári borok, sőt akár a könnyebb vörösek is. Így az amúgy bor szempontjából uborkaszezonnak tartott nyári hónapokat is fel lehet pörgetni egy-egy látványos akcióval, időszakos belistázással. Ezen a napon egy szimpóziumot is szervezünk a téma köré, ahol minden érintett szakma, a termelő, kereskedő, gasztronómia képviselője is elmondhatja a tapasztalatait, problémáit, elvárásait a témával kapcsolatban.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez