A legfinomabb Cézár saláta
A Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.
Elkészítés:
1. Keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd helyezd bele a csirkemelleket. A tetejét szórd meg friss borssal, és hagyd 2 órán keresztül pácolódni.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és a nagy kockákra vágott kenyeret tedd egy nagy tepsibe, majd ecsettel kenegesd át olívaolajjal. Süsd kb. 10 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz.
3. A fokhagymát, a mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet, a chilit és a szardellát tedd turmixgépbe, keverd simára, majd add hozzá a majonézt és joghurtot, és turmixold össze újra az egészet. Citromlével és borssal ízesítsd tovább a saját ízlésed szerint.
4. Melegíts fel egy serpenyőt, majd süsd ki a csirkemelleket, kb. 15 perc alatt. 5 percig hagyd hűlni, mielőtt felszeletelnéd.
5. Tépd a nagyobb salátaleveleket 2-3 részbe, keverd el a vizitormával vagy zsázsával, majd adjuk hozzá a dresszinget, a csirkét, a kenyérkockákat, a tetejére pedig a reszelt parmezánt.
Hozzávalók:
4 főre
A csirkéhez:
1 ½ evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál friss kakukkfű
1 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 kg csirkemell filé
A kenyérkockákhoz:
100 g rusztikus, magos kenyérkocka
2 evőkanál olívaolaj
A dresszinghez és a salátához:
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál dijoni mustár
½ teáskanál Worcestershire szósz
1 evőkanál citromlé
1 csipet chili pehely
4 szardella filé, apróra vágva
3 evőkanál jó minőségű majonéz
4 evőkanál zsírmentes joghurt
1 fej római saláta
100 g zsázsa vagy vizitorma
25 g reszelt parmezán
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez