A legfinomabb gyümölcssaláta receptek
Nyár van, ilyenkor sokan szívesen fogyasztanak friss, hideg gyümölcsöket. Most szeretnénk megosztani veletek néhány elkészítési módot egy finom gyümölcssalátához!
Könnyű gyümölcssaláta
Hozzávalók 2 adaghoz: 2 db alma, 2 db narancs, 2 db banán, 5 dkg mazsola, 0,5dl narancslé, 0,5 kávéskanál fahéj.
Először is meg kell hámozni az almákat, felszeletelni őket, és kiszedni belőlük a magokat. Ezután meghámozzuk a narancsokat is, és cikkekre vágjuk őket. Majd a banánt felszeleteljük, a mazsolákat pedig megmossuk. Egy nagy tálba beletesszük a fahéjat, és az almát megkeverjük benne. Végezetül hozzáadunk minden felsorolt hozzávalót. Azonnal, frissen érdemes fogyasztani.
Mentás-gyömbéres dinnyekoktél
Hozzávalók 4 adagra: 1 kg görögdinnye, 2 cm friss gyömbér, 1 db lime leve és reszelt héja, 1 kisebb csokor menta, 2 evőkanál méz, ízlés szerint 4 evőkanál fehér rum.
Az első lépés, hogy a dinnyét kis kockákra vágjuk, ha van gömbkanalunk, akkor azzal is fel lehet vájni kis golyókra. A lime héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáreszeljük a gyömbért. Majd beletesszük a mézet és a rumot, és elkeverjük. Felvágjuk a mentát apró darabokra, majd összekeverjük a dinnyével. Ezután a mentás dinnyét leöntjük az ízes-rumos lével, és megkeverjük. Legalább egy órán keresztül hűteni kell! Ha teljesen kész van, javasolt koktélpohárban felszolgálni.
Déligyümölcs-saláta
Hozzávalók 2 adagra: 20 dkg licsikompót, 1 db banán, 1 db kivi, 1 db körte, 1 db narancs, 1 db alma, 20 dkg meggy.
A gyümölcsöket meg kell hámozni, és apró darabokra felvágni. A citrusokról el kell távolítani a hártyát, és csak ezután vágjuk fel. A cseresznyét érdemes kimagolni a kellemesebb fogyasztás érdekében. A felvágott gyümölcsöket tegyük bele egy tálba. Végezetül öntsük le az egészet a kompót levével, és tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára.
Vodkás egzotikus gyümölcssaláta
Hozzávalók 2 adagra: 1 db banán; 1 db citrom; 1 db narancs; 0,5db mangó; 0,5 db datolyaszilva; 10 dkg ananász; 0,5 db gránátalma; 1 dl vodka; 0,5 db vörös grépfrút. A felsorolt gyümiket megpucoljuk, felszeleteljük, majd beleöntjük egy üvegtálba. Ha ez meg van, felöntjük vodkával. Ezután betesszük a hűtőbe fél órára, majd tálalhatjuk is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez