A mi karácsonyi kedvencünk: rénszarvas muffin
Ha nem vagy egy konyhatündér, vagy kevés időd van a karácsonyi édesség elkészítésére, mi megtaláltuk a legcukibb megoldást. A rénszarvas muffin nemcsak finom, kreatív és szemet gyönyörködtető meglepetés a karácsonyi asztalon, de az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető nassolnivaló, amit kezdőknek is bátran ajánlunk.
Muffin alaprecept (12 darabhoz):
Hozzávalók:
2 bögre liszt
3 tk sütőpor
½ tk só
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
¾ bögre tej
½ bögre étolaj
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. A száraz és nedves hozzávalókat keverd össze alaposan (a cukrot érdemes a tojással), majd az egészet összedolgozva, a tésztát egy evőkanál vagy fagyikanál segítségével merd karácsonyi muffin papírformákba (3/4-ig legyen), és irány a sütő. Süsd 20-25 percig és már díszítheted is.
(Ha szeretnéd a tésztát picit feldobni, szórhatsz bele apróra vágott csokidarabokat, kakóport, fagyasztott erdei gyümölcsöt, apróra kockázott banánt, kandírozott gyümölcsöket, mézeskalács fűszerkeveréket, és szinte bármit, amit csak megkívánsz. A lényeg, hogy az extra hozzávalók ne haladják meg a kb. 10-20 dkg-ot.)
Díszítés:
sós/ szezámmagos kisperec
kör alakú babapiskóta
M&M’s cukorkák/francia drazsé
tortakrém/tortabevonó/nutella
cukormáz (boltban is kapható díszítő toll)
Ha sütés közben a muffinjaid nagyon felpúpozódnak, várj, amíg kicsit kihűlnek és vágd egyenesre a tetejüket. Elkészítésekor, kenhetsz a tetejére gőz fölött olvasztott csokit, csokis tortakrémet, vagy akár nutellát is. Ebbe nyomkodod bele a rénszarvas pofinak a babapiskótát, az agancsnak 2 perecet, a szemeknek fehér vagy akár színes cukorkát, és az orrának a babapiskóta tetejére (cukormázzal vagy csokival rögzítve) pirosat. A szemeket pöttyözd be barna, vagy színes cukorka esetén színes cukormázzal és már kész is az ünnepi muffin.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez