A narancs nemcsak finom
A narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.
1. Magas rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést, és meggátolja a gyomorégés és a savas reflux kialakulását. Székrekedési problémákkal küzdőknek javasolt, és minden típusú gyomorbántalomra alkalmazható.
2. Kiváló káliumforrás, ennek értelmében a szívritmuszavar is megelőzhető a narancs fogyasztásával. Rosttartalma a koleszterinszintre is jótékonyan hat, az ebből fakadó szívbetegségek is elkerülhetőek.
3. Rákmegelőző hatását a limonoid vegyületnek köszönheti. Kutatások kimutatták, hogy napi egy narancs elfogyasztása jelentősen csökkenti a mell- és gyomorrák kialakulását.
4.Javítja a látást, mivel igen gazdag A-vitaminban és karotinoidokban
5. A C-vitamin és a béta karotin szintén megtalálható a déli gyümölcsben, ami a bőr szépségét segíti elő, mivel lelassítja az öregedési folyamatokat. Rosttartalmából fakadóan a szabad gyökök okozta károsodások is kevésbé válnak láthatóvá a bőrön. Egy pohár narancslé minden reggel, és a bőrödnek természetes ragyogást kölcsönzöl.
6. A gyümölcsben megtalálható magnézium és flavonoidok a normál vérnyomás szintjét segítik fenntartani a szervezetben.
7. A benne található pektin csökkenti az éhségérzetet, így kiváló kiegészítője bármely diétának. A fogyni vágyók elsődleges társa, ha egészséges és természetes módon szeretnének súlyt veszteni.
8. Várandós kismamáknak fokozottan ajánlott a fogyasztása, ugyanis a benne található B-vitamin segít megelőzni a babáknál felmerülő születési rendellenességek kockázatát.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez