A tökéletes ebéd : Így készíts hibátlan csirkepaprikást
Mindenki örök gyerekkori kedvencét sokkal egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád. Ha nem is vagy tipikus konyhatündér, ennek a pofonegyszerű receptnek köszönhetően garantáltan elkészítheted, akár a családnak is.
A tökéletes csirkepaprikás hozzávalói:
- Másfél kg egész csirke, megtisztítva - érdemes alsó combból és felső combból, de tetszés szerint válogathatsz, hogy melyik részét szereti jobban a család
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 zöldpaprika, kimagozva, szeletelve
- 1 paradicsom, meghámozva, felkockázva
- édesnemes őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 kis pohár tejföl
- olaj
Elkészítése:
Első lépés:
A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. A pörköltalaphoz adjuk hozzá a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, valamint sózzunk, fűszerezzünk. Kb. egy-másfél deciliter vizet öntsünk az ételhez, de óvatosan a vízzel, mert a csirke főzés közben sok vizet ereszt.
Második lépés:
Fedő alatt kezdjük el párolni az ételt. Amíg a csirke nyers, addig mindenképpen kevergessük, legfőképpen azért, nehogy a zöldségek szétessenek, de ha a csirke megpuhult, onnantól már érdemes óvatosan kevergetni, mert a hús könnyen széteshet. A fokhagymát csak a főzés utolsó szakaszában tegyük bele a csirkepaprikásba.
Harmadik lépés
Ha a csirkepaprikásunk megfőtt, akkor keverjük hozzá a tejfölt, de előtte egy kis forró szafttal keverjük simára. (Ez a lépés elhagyható, ha nem kifejezetten vagytok tejfölpártiak.) Ha a szaftot túl hígnak éreznénk, akkor egy kicsi lisztet is kavarjunk a tejfölhöz, mielőtt az ételbe raknánk, de ha óvatosan bántunk a vízzel, akkor erre nem lesz szükség.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez