Áfonyás sajttorta recept
A sajttorta hosszú évek óta örvend töretlen népszerűségnek, ráadásul a nyári melegben kifejezetten jó választás lehet, különösen gyümölccsel kombinálva. Ezúttal az áfonyára esett a választásunk, hiszen egészséges is, nagyon finom és rendkívül mutatós is. Íme a recept, amivel biztosan mindenkit le fogsz nyűgözni!
Hozzávalók:
40 dkg vajas keksz
15 dkg vaj
70 dkg natúr krémsajt
25 dkg cukor
1,5 ek liszt
1 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
3 db tojás
20 dkg ritálycukor
2 dl tejszín
300g áfonya
Elkészítés:
Daráljuk durvára, majd keverjük össze a felolvasztott vajjal. Egyenletes nyomkodjuk bele a kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezt követően keverjük bele a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citrom héját, majd keverjük hozzá egyenként a tojásokat. Amikor a keverék homogén és habos, öntsük a kihűlt kekszalapra.
A tortát toljuk vissza az előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig süssük. Amíg sül, készítsük el az áfonyás szószt. Az áfonyát tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, egy dl vizet, és főzzük addig, amíg lekvár állagúvá nem válik. Miután megsült a sajttorta, vegyük ki a sütőből, adagoljuk rá az áfonyás ragut, és várjuk meg míg kihűl, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez