Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság
Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!
Csokis kehely elkészítése:
- Vízgőz felett olvassz fel apró darabokra tört csokoládét, ami lehet ét-, tej, vagy fehér csokoládé. Tegyél hozzá egy kevés étolajat is.
- Miután folyamatos keverés mellett egyenletes és csomómentes sűrűségűre olvadt, vedd le és hagyd kicsit hűlni, semmiképp ne legyen forró, ugyanis ettől a lufik kidurranhatnak.
- Ezután a felfújt kisméretű lufikat olajozd be. Vegyél elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, vagy szilikon sütőlapot. A megolvadt csokiból tegyél egy nagyobb pöttyöt a papírra, amit aztán kanállal kicsit eloszlatsz kör alakban. Ezután jöhetnek a lufik, amiket nagyjából egyharmad arányban márts a csokiba, ezután pedig helyezd a pöttyökre.
- Miután kész, tedd 15 percre hűtőbe. A megszilárdult kelyhekben a lufikat óvatosan lyukaszd ki egy tű segítségével. Ha lyuk lenne az aljában, tegyél egy keveset az olvasztott csokiból.
Ugye milyen gyerekjáték? Arra is van pár ötletünk, hogy a kelyhet milyen finomságokkal érdemes megtöltened. Persze a krémes finomságok mellett, mint a gesztenyepüré, puding, vagy fagylalt, érdemes joghurtos gyümölcsökkel is próbálkoznod! Lássuk hát, milyen krémekkel turbózhatod fel a csokis finomságokat!
Marcipánmassza
Hozzávalók:
• 25 dkg marcipánmassza
• 5 db tojássárgája
• 6 dl tejszín
• 2 ek porcukor
• pár csepp keserűmandula-aroma
• pár szem málna
1. A tojásokat keverd össze 4 deci tejszínnel és közepes lángon, állandó keveréssel óvatosan sűrítsd be. A felkockázott marcipánt olvaszd fel a krémben. Ha nem elég intenzív a marcipán íz, adj hozzá pár csepp keserűmandula-aromát. Cukrozd ízlés szerint.
3. Hűtsd le a krémet. A maradék 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá és forgasd a krémhez. Töltsd a krémet a csoki kelyhekbe és fogyasztásig tárold a hűtőben. Előre is elkészítheted, csak tarts mindent a hűtőben és a tejszínhabot közvetlenül fogyasztás előtt keverd bele. Díszítsd málnaszemekkel, vagy apróra vágott magvakkal.
Gesztenyés krém
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 egész tojás
1 evőkanál rum
(1 evőkanál tej)
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a tojást és a rumot (és a tejet) habosra keverjük. Ezután beletesszük az áttört gesztenyemasszát és továbbkeverjük, míg könnyű és habos nem lesz. Töltsd ezt is a csokis kehelybe, és díszítsd csoki szórvánnyal vagy reszelt gesztenyepürével.
Bakos Szintia
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez