Csokoládé mousse recept
A csokoládé mousse, vagy egyszerűbben csak csoki hab elkészítése nem egy nagy ördöngösség a siker kulcsa leginkább a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik. Ha szeretnénk egy gyorsan és könnyen elkészíthető desszertet, amit biztosan mindenki szeretni fog, akkor már meg is találtuk az igazit.
Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
1 evőkanál barna cukor
25 dkg eper
2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a barna cukrot. A tejszínt felverjük, míg kemény hab lesz belőle és lassan hozzákeverjük a csokoládés egyveleget, anélkül, hogy összeesne a hab. Az epret kevés vízzel tegyük egy lábasba és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A csoki habot adagoljuk üveg kelyhekbe, majd tálalásnál öntsük rá az eper szószt.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez