Dalgona Kávé: Egy régi trend
A Dalgona Kávé trend, egy pár évvel ezelőtt volt hatalmas mánia az Instagram, illetve a Facebook platformok tartalomgyártói számára. Számtalan receptet, videót és tippet olvashattunk ezen finomsággal kapcsolatban; melynek egyedisége, az elmúlt hétvégén nekem újra eszembe jutott.
Hozzávalók:
3 dl tej
3 teáskanál instant kávé
3 teáskanál cukor
3 tk víz
Elkészítés:
A kávét, a cukrot és a vizet addig verjük robotgéppel, amíg sima krémes habot nem kapunk, majd ezt a habot öntjük meleg tejre.
Ez, az elkészített mennyiség kb. 3-4 dl kávéhoz alkalmas, mert a kávéhab elég tömény, így alapesetben egy ujjnyit érdemes a tejhez kanalazni.
Az elkészült kávét ízlés szerint fogyaszthatjuk sütemények mellé, vagy akár magában is. Tálalása pedig többféle designban és módon is elterjedt. Ezt a kávét, legfőképpen azoknak ajánlom, akik szeretik a keserűbb ízeket, mivel töménységéből adódóan, inkább keserűbb ízvilágú.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez