Egyszerű kakaós csiga
Egy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a heti lendület megragadása érdekében. Mivel, már November vége van és ezáltal egyre hidegebb, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. Na meg amúgy is imádok új receptek után kutatni!
A sütés szerintem kiváló benti program, akár családostól, akár egyedül; az édesség mindenkinek kecsegtető, közben nagyon jól lehet szórakozni, és a gondolatainkat is eltereli. Egy olyan édességet készítettem el, ami szerintem kiváló kísérő kávé mellé, tea mellé, vagy csak úgy snacknek is. Elkészítése egyszerű, hiszen ez egy olyan változat, amelyhez nem a hagyományos élesztőt, hanem sütőport kell használnunk.
Olvassatok tovább, hogy Ti is elkészíthessétek ezt a finomságot!
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj
4 dkg cukor
3 dl tej
1 csipet só
1 csomag sütőpor ( A liszttel elkeverve )
2 db tojássárgája
A kakaós töltelékhez:
6 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor
A kakaós csigák lelocsolásához:
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztáé:
A tejet, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat össze kell kevernünk egy keverőtálban. - Ehhez kell hozzáadnunk a sütőporos,sós lisztet, míg nem egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután néhányszor átgyúrjuk a kapott masszát, majd fél órára a hűtőbe helyezzük pihenni.
A kakaós töltelék adagolása:
Először összekeverjük a kakaóport és a cukrot. A fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és ezután négyzet alakúra nyújtjuk. Első lépésként megkenjük olajjal, majd megszórjuk a kakaós - cukros keverékkel. Ezután jön a csiga formák kialakítása, amelyhez fel kell tekernünk a tésztát, s 1,5 cm széles csigákra szeletelni. Ezt követően helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, jó szorosan egymás mellé.
Locsolás és sütés:
A tejet fel kell melegítenünk, majd a vaníliás cukrot belekeverni, végül pedig lelocsolni (decinyivel) ezzel a keverékkel a tepsibe helyezett csigákat. Sütni 200°C fokra előmelegített sütőben süthetjük őket, és nagyjából 20 - 22 perc alatt készülnek majd el.
A hétvége ugyan elmúlt, de remélem, hogy meghoztam a kedveteket egy kis sütögetéshez, s elkészítitek ezt a receptet. Tökéletes harapnivaló a nehéz napokra!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez