Főszerepben a magyar bor
A rendezvényen kiemelt szerepet szánnak a magyar termékeknek: a gálavacsora alapanyagai, a borok, majd a vacsorát követő kóstoló termékei mind magyar termelőktől származnak.
Az est főszereplője a magyar bor, a résztvevők között pedig hagyományosan felbukkannak a legjelesebb honi bortermelők és neves borkedvelők egyaránt. A bál díszvendégei az eddig huszonegy alkalommal megválasztott Év bortermelői, akik minden évben személyes jelenlétükkel tisztelik meg az eseményt. A vacsorán a fogások mellé, Chateau Vincent Perstige Brut és Chateau Vincent Evolution Rose pezsgőket, majd 2011-es Figula Sóskút Olaszrizlinget, Hilltop Neszmélyi Prémium Chardonnay-t 2011, 2009-es Gál Tibor Egri Bikavér Superiort, 2008-as Bock Cuvée-t, végül Szepsy István Cuvée 2007-jét kóstolhatják.
A kiváló borok és a vacsora fogásai mellett az idei rendezvény vendégei a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, a Vivat Bacchus, Csézy, valamint Andrejszki Judit és Pejtsik Péter előadását is élvezhetik. A gálavacsora mellett két kísérőprogramja lesz a bálnak: a Pannónia Aranygyűrű átadása egy fiatal borásznak, aki pályázat útján, neves kurátorok döntése alapján kapja a kétévente kiosztott díjat, valamint egy jótékonysági célú adomány átadása. A vacsora után megnyíló bál hangulatáról a Netti és a Holländer együttes gondoskodik. A bál alatt a résztvevők tizenöt korábbi Év bortermelőjének – Tiffán Ede, Vesztergombi Ferenc, Gere Attila, Thummerer Vilmos, Polgár Zoltán, Maya Ernő, Árvay János, Takler Ferenc, Frittmann János, Konyári János, Lőrincz György, Légli Ottó, Vida Péter és Áts Károly – egy-egy tételét ízlelhetik meg.
VIII. Magyar Borok Bálja
2013. február 2.
Boscolo New York Palota
A báli szezon kiemelkedő rendezvénye, a magyar bor ünneplése.
Az est háziasszonya: Borbás Mária
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez