Hazai pezsgő francia színvonalon
Egy francia pezsgőmester irigylésre méltó története Budafokon.
A François pezsgők elérték a legjobb francia pezsgők minőségét. A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban a tradícióknak megfelelően, ma is hagyományos champagne-i eljárással készül a pezsgő, gondosan válogatott alapborokból, palackban történő erjesztéssel és többéves érleléssel. Az érlelést követően a palackban lévő, már szükségtelen üledéket a pezsgőmesterek rázóállványon, szakavatott mozdulatokkal a dugóra rázzák, majd a palack nyakrészét -25°C-os sóoldatba merítik. Az ekkor keletkező jégdugót a belefagyott seprővel együtt kilövetik. Így a palackban csak a kristálytiszta, csillogó pezsgő marad.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez