Keserű magyar világsiker
Aranyérmet nyert bitter kategóriában az Unicum, és az Unicum Szilva a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a World Spirits Awardon.
A jubileumi – idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő 10 éves klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 országból érkezett 430 minőségi mintát kóstolt, minősített, magyar gyártású bitter eddig még nem ért el ilyen kimagasló eredményt.
„A világszerte ismert és elismert WSA jelmondata: Egyszerűen a legjobb párlatokban. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk két zászlósterméke egyszerre részesült a legjobbaknak járó rangos nemzetközi elismerésben. Eddig csak a magyar piac, a magyar fogyasztóink részéről kaptunk pozitív visszajelzéseket, ez volt az Unicum Szilva első nemzetközi megmérettetése. A nagy sikerre való tekintettel a jövőben számos hasonló minőségi innovációt tervezünk.”– fogalmazott Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, a kétszeres, aranyérmes Unicum-helyezés kapcsán.
Az Unicum és az Unicum Szilva is a verseny szabályai szerint maximálisan adható WOB 100 pontból a rendkívül magas 92-es pontszámot kapta, a szakértő zsűri méltatta mindkét ital egyedi, tökéletes összhangot alkotó és hosszantartó ízvilágát. Az Unicum esetében az erős, testes bitter karaktert emelték ki, míg az Unicum Szilvánál a „füvek és gyümölcsök nemes együttesét” értékelték.
Annyira bejött, hogy már koktélt is készítenek belőle
A WSA tíz évvel ezelőtt, Wolfram Ortner ötlete alapján kelt életre. A német síelő azt követően, hogy összetett versenyszámban negyedik lett az 1982-es Világbajnokságon, sérülései miatt visszavonulásra kényszerült, de nem ült sokáig tétlen, hanem a minőségi italok elkötelezettjeként megalakította a WSA-t, amely ma már a bécsi Destillata után a legrangosabb párlat-verseny. Ez az egyetlen olyan megmérettetés, ahol a nevezések száma korlátozott: a magasan képzett nemzetközi ital-szakértő zsűri minden évben maximum 450 mintát kóstol végig, így biztosítják a legjobbak kiválasztását, a minőségi díjazást.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez