Készül az év pálinkája
Tizenkét prémium pálinka kerül a 2013-as különleges blendbe, amelynek a megy lesz a gyümölcse.
Magyarország ismét közösen készíti el az év pálinkáját, ezúttal meggyből. Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.
2013 a meggy éve lesz: A tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon május 16-19 között folytatódik a rendezvény kedvelt, tematikus sorozata, amelyben minden évben egy kiválasztott gyümölcsé, a pálinka legfontosabb alapanyagáé a főszerep. A szilva és a barack után a meggy következik és az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet az ország pálinkafőzdéinek legjobb meggypárlataiból blendelnek. A zsűri vakkóstolás során választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk a pálinkafőző-mesterek voltak, így Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Maunfaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.
A szakemberek végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába végül Schiszler, Márton és lányai, Villányi, Békési, Rézangyal, Gusto, Hírös, Csalló, Harmatrázó, Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott blendelt párlatból összesen 1500 db fél literes egyedi tervezésű palack készül a tavaszi fesztiválra.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez