Limitált kiadású kávéőrlemények Laoszból és Kenyából
Az új Nespresso Explorations Limited Edition kollekció minden tagjaizgalmas titkokat rejt. Asorozat első kiadásában a márka Laosz és Kenya ritkaságnak számító kávéit hozzák el a kávérajongóknak.Az újdonságok május 2-től egyediségük és kis mennyiségük miatt csak pár napiglesznek elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a Nespresso weboldalán. Nem véletlen hát, hogy az új Explorations kollekció különleges terroir-okról származó kávéritkaságait a Nespresso szakértői is csak “elrejtett ékkövekként” emlegetik.
SPECIALTY KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGEK A NESPRESSO-TÓL:
HAMAROSAN ÉRKEZIK AZ EXPLORATIONS KÁVÉKOLLEKCIÓ ELSŐ KIADÁSA
A távoli, szinte még felderítetlen vidékeken elterülő kávéültetvényeket az egyedi természeti adottságok emelték ki a többi közül, és tették képessé arra, hogy lenyűgöző ízű és aromájú kávébabokkal kényeztessék a világot. Ezek a kincset érő tájak ihlették a Nespresso kávészakértőit az Explorationskávék megalkotására.
Az első: Explorations 1 Duopack
Az új kollekció első kiadása az Explorations 1Duopack, amely két Limited Edition kávét tartalmaz: a Laos Bolaven Plateau és a Kenya Peaberry őrleményeket. Mindkét gondosan kiválasztott kávé olyan karaktert és ízvilágot kínál, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ám különböző értékeiket – ezért is párosítottuk őket össze egy csomagba. Mindkét termék Pure Origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.
“Szerencsés vagyok, hogy bejárhatom a világot olyan kávék után kutatva, amelyek különleges és meglepő aromaprofilokat rejtenek. Ezeket a felfedezéseinket az Explorations sorozat bevezetésével szeretnénk megosztani vásárlóinkkal, megismertetve őket a kávéritkaságok lebilincselő történetével. Mindegyik Explorations őrleményünk izgalmas utazásra invitálja vásárlóinkat; olyan utazásra, ahol a rejtett értékeket felfedezve jobban megérthetik, mi is az valójában, amit annyira szeretnek a kávéban” – mondta az Explorations kollekcióról Shirin Moayyad, a Nespresso vezető kávészakértője.
LAOS BOLAVEN PLATEAU
Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsík bőséges csapadéka, vulkanikus talaja és különleges páratartalma egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávénak.
A terroir-ban rejlő hihetetlen potenciált felismerve a Nespresso szakértői az itt termelt, nedves eljárással feldolgozott Arabica kávét választották ki arra, hogy keverési és pörkölési szaktudásuk segítségével a lehető leghatásosabban, mégis túlzott savasság nélkül érvényesítsék a kávé gabonás ízjegyeit.Így született meg ez az espresso, amelynek ízében felfedezhető az aranyló búza és a zöld növényi jegyek egyedisége. A kerek ízvilágú, kiegyensúlyozott savasságú Laos Bolaven Plateau a pirított gabona és a gyógynövények aromáit idézi.
Fedezze fel a Bolaven-fennsíkot az alábbi video segítségével:
(A magyar felirat megtekintéséhez kérjük, a beállítások pontban állítsa át a felirat nyelvét.)
Elkészítési mód:
Espresso (40ml). Azt javasoljuk, hogy ezt a kávét elsősorban feketén fogyassza, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében, de tejjel, latte macchiato változatban is érdemes megkóstolni.
Az évente csupán kétszer, rendkívül kis mennyiségben megjelenő, és néhány napig elérhető kávékülönlegességeknek köszönhetően az ínyencek végre első kézből ismerhetik meg a világ legérdekesebb kávéinak és termőhelyeinek történetét, jellegzetességeit és meglepő ízeit.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez