Mai mosoly: ebédreggeli
Szóval, már tudjátok hogy imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a kolbászt kihagyjuk belőle) is.
Egyébként vacsorára, vagy egy gyors ebédre is össze lehet dobni és tényleg nem túl tömős. Hasonlít az olasz frittata-ra (omlettszerű egytál étel), de még sem az,hiszen csakis tojás fehérjéből készül.
Zöldséges-kolbászos tojásfehérje omlett
Összetevők:
250 g kisebb gomba csiperke
6-7 db koktélparadicsom félbe vágva
8-9 db tojásfehérje
1 dl 1,5% tej lehet magasabb zsírtartalmú is
1 ek olívaolaj
50 g bacon elhagyható
fél pár friss sütnivaló kolbász lelőhelye: piac, vagy nagyobb szupermarket
snidling díszitésnek
ízesítéshez: só, bors, kakukkfű, szárított provence-i fűszerek bármilyen fűszer amit szerettek
50 g reszelt cheddar sajt szupermarketben kapható tömbben, de ez is elhagyható
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy nagy serpenyőben az olívaolajat felhevítem és rádobálom a felkockázott bacont, és a felkarikázott nyerskolbász. Kb. 5 percig sütöm, csak hogy éppen színük legyen. Közben, egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek. A kolbászt és a bacont ide átpakolom. A gobáknak a szárait eltávolítom, kicsit megtisztítom megmosom és a bacon-kolbász zsírában jól átsütöm, majd a tepsibe halmozom. A tojásfehérjét a tejjel és a sajttal jól elkeverem, majd fűszerezem és ráöntöm a megsütött gomba-bacon-kolbász együttesre. Szépen elegyengetem, és a félbevágott koktélparadicsomokat rájuk pakolom. Betolom a sütőbe és 20 perc múlva, snidlinggel díszítve a tegnap készült szódás kenyérrel és friss vajjal tálalom.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez