Matcha crepe cake recept
A különleges porrá zúzott japán zöld tea jó pár éve örvend töretlen népszerűségnek örvend, és bizony nem csak a latténkat varázsolhatjuk mennyei finommá vele, hanem például ennek a csodás crepe cake-nek a megbolondításához is használhatjuk. Így könnyedén készíthetünk egy olyan desszertet, ami biztosan népszerű lesz, ráadásul azért sem kell aggódnunk, hogy esetleg túlságosan átlagos vagy unalmas lenne.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
Krém:
500g mascarpone
500 ml tejszín
1,5 dl kávé
1 teáskanál cukor
3 teáskanál matcha tea por
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd 15-20 percig pihenni hagyjuk. Ezt követően forró, vajazott serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Amint ezzel elkészültünk, kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponet, és a cukorral elkevert kávét. A palacsintákat egyesével nagyon vékonyan megkenjük a krémmel, és egymásra halmozzuk, majd a torta oldalát is körbekenjük a krémmel, végül a tetejét is megszórjuk kakaóporral.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez