Mentás eper krémleves recept
Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 kg eper
1 l tej
200 ml tejszín
fél csokor menta
1 zacskó vaníliás cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
5-10 csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret tegyük egy lábasba és főzzük össze a cukorral, közben keverjük bele a vaníliarúd kikapart belsejét, és egy pár csepp citromlevet. Miután kihűlt, tegyük egy műanyag edénybe, öntsük hozzá a tejet és tejszínt, illetve szórjuk bele a mentát és turmixoljuk össze egy botmixer segítségével
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez