Na, ez aztán tényleg pofátlanság!
Szemtelen név, szemtelen külső, szemtelen arcok, szemtelenül berúgtunk.
Ehhez ideális helyszín volt az Egykettő Bisztró új sörsöntése és ideális üzemanyag a Szemtelen pálinka. Egészen egyedi szőlőpárlatról van szó, amelynek 40, 50, 60 és 70 fokos változatát egy-egy korban hasonló karakter alakította a bemutatón és személyesíti meg a palackok címkéjén.
A Szemtelen figurák a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon tűntek föl először, most pedig az Egykettőben sztorizgattak és kínálták pálinkájukat, a Rézangyal új párlatait, amelyek limitált számban kaphatók. Ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet, a következő szériánál változik az íz és a címke is. Az egyetlen, ami állandó, az a szőlő, amely alapját képezi mindegyik pálinkának. Fogs Orbán 40-ese Irsai szőlő, Üzlet M. Bertold 50-ese borpárlat, Mindigál László 60-asa cserszegi fűszeres, Papifa Szaniszló 70-ese pedig vörös törköly.
A különleges, trendeknek ellenszegülő kommunikációval felvértezett pálinkasort mi is végigkóstoltuk. A többihez képest „könnyednek” mondható 40 fokos itatta magát, de az ötvenesnél már oda kellett nyúlni a szifonhoz. Na, nem azért, mert csak szódával ment el, hanem azért mert nem lehetett ellenállni a söntés gyönyörű szódás palackjainak. A 60-as viszont már tényleg igényelte a kísérőt, a hetvenes után pedig már az ecetes paprika és a tepertőkrémes házi kenyér sem segített. Már az ember szája széléről párologni kezdett a párlat, ami meg bejutott, az kikapcsolt minden receptort. Így csak annyit tudunk elmondani róla, hogy szerencse, hogy csak a törkölyt használták fel az előállításához. Az Irsaira viszont érdemes vadászni a kiválasztott vendéglátóegységekben, mert valószínűleg ebből fogy majd el leghamarább az 500 palack – ennyi készül ugyanis mindegyik Szemtelen ízből.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez