Narancsos kísértés : Egy isteni forrócsokoládé recept!
Szó ami szó, a tél már az ajtónkon kopogtat: A levegő egyre hidegebb lesz és egyre hamarabb sötétedik, így ilyenkor hajlamosak vagyunk több időt otthon tölteni. Azt hiszem a téli kuckózás fogalma mindenkinek ismerős, így nem kell részleteznünk, hogy milyen jó érzés ilyenkor egy pohár forrócsokoládéval otthon ücsörögni. Cikkünkben egy extra finom forrócsokoládé receptjét hoztuk el.
Hozzávalók ( Egy pohár forrócsokihoz ) :
2 dl tej
2 ek holland kakópor
½ rúd fahéj
½ narancs leve és héja
1 szelet narancs
2 ek cukor
0,5 dl Hulala
1 ek dekorcukor
Elkészítés:
A dekorcukrot először ráolvasztjuk a narancsszeletre, mindezt egy serpenyőben tesszük. A tejet felmelegítjük a Hulala kivételével a többi hozzávalóval együtt. Belekeverjük a fahéjat, a narancshéjat és lét, majd a cukrot is. A Hulalát felverjük. Végül, de nem utolsó sorban egy üvegpohárba öntjük a forrócsokit, majd rákanalazzuk a Hulalát.
A tálalás végén megszórjuk egy kis fahéjjal forrócsokink tetejét, majd rátesszük a kandírozott narancsszeletet.
Ínycsiklandóan hangzik, ugye? Remélem, hogy ti is annyira imádni fogjátok ezt finomságot, mint jómagam és a konyhai ügyködés is feldobja a kedveteket a hideg, téli estéken.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez