Csíra kavalkád
Ha belecsempészed a salátádba vagy a szendvicsedbe, sokat tehetsz az egészségedért.
A csírák rendkívül jótékony hatásúak és emellett még finomak is. Ráadásul a csíráztatás olcsó, így anyagi kifogásod sem lehet. A csírák azért is lehetnek annyira egészségesek, mert még minden szennyeződéstől mentesek. Főleg télen hasznos, amikor kevés az idényzöldség, de a szervezetednek egész évben szüksége lehet az extra vitaminokra. Ezek a növénykezdemények ugyanis rendkívül gazdagok C- és B-vitaminban, nyomelemekben és fehérjében, de fontos ásványi anyagok (kalcium, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, szilícium) is bőven találhatók bennük. A csíráztatással olyan élő élelmiszer születik, aminek magjában dúskálnak a vitaminok. Sokkal nagyobb mennyiségben található meg egyetlen piciny magban például a C-vitamin, mint egy fej retekben – pedig mennyivel nagyobb példányról van szó. Mindenféle tartósítószer és vegyszer nélkül készülnek, és zsírt sem tartalmaznak. Fontos, hogy ne csinálj velük semmit, ne mosd meg, ne főzd át, mindig nyersen fogyaszd őket. Egy szendvicsben különösen jól tudnak kinézni. És a legjobb, hogy te magad is termelhetsz otthon, ha már rákaptál az ízére. Mindössze egy bioboltokban kapható csíráztató edényre van szükséged. Ha nincs otthon készleted, az se baj. Egy nagyobb befőttesüveggel is ugyanúgy célt érsz, csak akkor egy gézréteggel le kell takarnod az üveget. Vásárolj csíra magvakat és kezdheted is!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez