Nutellás kísértés: Ízletes kalács recept
Egy mennyei recepttel készültem nektek, amit már sokszor elkészítettem otthon! A hideg, bekuckózós időszakban szerintem mindenki hajlamosabb több édességet majszolni és otthon ülni egy jó sorozat vagy film előtt, amihez elengedhetetlen kellék egy kis nassolnivaló. A következőkben egy olyan nutellás kalács receptjét hoztam el nektek, aminek elkészítése kicsit bonyolultabb, de abszolút megéri.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 g Cukor
1 Csipet só
1 db Tojás
250 ml Tej
60 g Vaj
500 g Rétesliszt
1 tasak instant élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
A töltelékhez
200 g Nutella
1 ek Vaj
50 g Étcsokoládé
Elkészítés:
A felvert tojást egy mérőedénybe tesszük, majd annyi tejjel engedjük fel, hogy 300 ml legyen a folyadékunk.
A cukrot és a sót, illetve az élesztőt a liszthez keverjük. – Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojásos tejet hozzáöntve jól dolgozható tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán oválisra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd a nutellával és megszórjuk a reszelt csokival. A hosszabbik oldalától jó szorosra feltekerjük. Félbehajtva egy kikent dobozformába rakjuk, majd ezután letakarva kelesztjük 30 percig.
30 percig 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Fóliával letakarjuk, a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és még 20 percig sütjük tovább.
Végül pedig egy rácsra téve hűtjük ki az elkészült finomságot.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez