Nyári fitness halvacsorák
Estére, amikor már kicsit enyhül a meleg, és megéhezel, a kiadós vacsorával együtt jönnek a fölös kalóriák.
A nyári forróságban szervezeted kevésbé igényli a szilárd élelmiszereket, ezért napközben inkább maradsz a „jól bevált” hideg üdítőknél és a fagyinál. Estére, amikor már kicsit enyhül a meleg, és megéhezel, a kiadós vacsorával együtt jönnek a fölös kalóriák. Így pár hét leforgása alatt jó pár kilót szedhetsz magadra. Van megoldás, ha szereted a halféléket. Egy kis salátával kiváló alacsony kalóriatartalmú, nyári vacsorát tudsz csinálni, anélkül, hogy bűntudatod támadna.
Íme néhány hal kalória értéke, hogy kiválaszthasd a számodra leginkább megfelelőt.
HALFÉLÉK |
Mennyiség |
Energia/kcal |
HARCSA |
10 dkg |
280 |
LAZAC |
10 dkg |
213 |
TÜKÖRPONTY |
10 dkg |
145 |
AMUR |
10 dkg |
145 |
PISZTRÁNG |
10 dkg |
115 |
BUSA |
10 dkg |
95 |
TŐKEHAL |
10 dkg |
90 |
HECK |
10 dkg |
90 |
FOGAS |
10 dkg |
85 |
TENGERI HAL |
10 dkg |
85 |
TONHAL |
10 dkg |
85 |
KAGYLÓ |
10 dkg |
82 |
RÁK |
10 dkg |
77 |
Sóban sült pisztráng
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg tengeri pisztráng (vagy lazac, fogas, stb.), 2 kg nagy szemcséjű tengeri só, 10 szem egész bors, 1 db citrom, pár szál rozmaring, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: A só felével béleld ki a tűzálló tálat. A pisztráng belsejét tisztítsd meg, ízesítsd egész borssal, petrezselyemlevelekkel, rozmaringgal és citromdarabokkal. Tedd a halat a sóágyra és a maradék sóval borítsd be. Előmelegített, tűzforró sütőben süsd 25-30 percig, majd azonnal tálald: vedd ki a pisztrángot a sóágyból, húzd le a bőrét. Ízlés szerint, bármilyen friss salátával fogyaszthatod. A recept nagy előnye, hogy zsiradék nélkül sü a hal, így a kalóriák száma valóban egyenlő a hal tápértékével.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez