Nyári gyümölcsös galette recept
Ez a frissítő, igazán nyári, gyümölcsös, és nem utolsó sorban nagyon esztétikus édesség mindössze 20 perc alatt elkészíthető, és garantáljuk, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját!
Hozzávalók:
500g leveles tészta
3 db őszibarack (vagy nektarin)
300g eper
150g áfonya
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt (vagy 2 evőkanál keményítő)
Elkészítés:
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd az eprekkel és áfonyákkal együtt tegyük egy lábasba, és kezdjük el melegíteni. Ezt követően adjunk hozzá egy fél pohár vizet, várjuk meg, amíg elfő, majd adjuk hozzá a lisztet és a cukrot is. Miután elkezd kicsit sűrűsödni, de még nem homogén állagú, vegyük le a tűzről. A tésztát vágjuk 4-6 egyforma méretű részre, és tegyük őket tepsibe, majd mindegyik közepére adagoljunk az elkészített gyümölcsökből. Ezt követően tegyük sütőbe 25-30 percre 220°C-on. Az elkészítés mindössze kb. 15-20 percet vesz igénybe, így a sütéssel együtt egy óra alatt el is készül!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez