Ó, a nagyi libamáj-ételei!
Bizonyára mindannyian emlékszünk azokra a hétvégi délelőttökre, amikor a nagyi a konyhában sürgött-forgott, és közben kedvenc ételeinket készítette el nekünk. Ha becsukjuk a szemünket, a mai napig fel tudjuk idézni a libamájból készült, ízletes ételek illatát. Itt az idő, hogy újra megkóstoljuk ezeket, például szeptember 6-8. között, a budapesti Erzsébet téren.
Szeptember első hétvégéjén, a Libamáj Fesztiválon tökéletes alkalom kínálkozik arra, hogy a hagyományos, vagy megszokott receptek mellett valami újat kipróbáljunk. Mivel a pikáns édes-savanyú környezetben fejeződik ki leginkább a hízott májak markáns ízvilága, így a különböző chutney-k, lekvárok (hagyma, alma, birs és füge) kiváló kiegészítői lehetnek ezeknek a különlegességnek.
A Libamáj Fesztivál lelkes kóstolói is megízlelhetnek majd néhány különleges ételt, így a libaburgert libamájjal, lilahagyma lekvárral rusztikus lepényben, a libakolbászt chillis málnamustárral, házi fehér kenyérrel, a konfitált libacombot csomboros gerslis káposztával, a libamell pástétomot aszaltszilva chutney-val, mini brióssal, roston sült libamájat szegfűszeges almapürével és polentával, valamint a pecsenye libamájat friss lecsóval rozmaringos parázskrumplival.
A Libamáj Fesztivál célja, hogy ennek a különleges gasztronómiai hungarikumnak méltó ünnepet rendezzen, ápolja a liba és kacsa ételekkel kapcsolatos hagyományokat. A fesztiválon nem csak libamájból, hanem a liba- és kacsahúsból készült finomságokkal is találkozhatnak az éreklődők. A kézműves termelők vására az ételekhez illő borokkal és játékos vetélkedőkkel fűszerezi a vidéki családos hétvégét idéző fesztivált, finom magyar gasztronómiai különlegességekkel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez