Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások
A japán gasztronómia annyira színes és különleges, hogy a most bemutatott ételek kiválasztása nagyon nehéz feladatnak bizonyult. Meg is éheztem a cikk írása közben, jobb lesz, ha én is összeütök valamit ezek közül!
Sukiyaki
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín, vékony szeletekre vágva
- 4 db sárgarépa vékony karikákra vágva
- 4 zellerszál
- 15 dkg gomba szeletekre vágva
- 20 dkg friss szójacsíra
- 10 dkg üvegtészta (vermicelli) fél órára meleg vízben áztatva, majd leszűrve
- 20 dkg friss spenót
- 2 csokor újhagyma karikákra vágva
- 4 ek olaj
- 4 egész tojás
- 1 ek szójaszósz
- 1 dl világos kínai szójaszósz
- 4 ek cukor
- 2 dl csirkelé
- 1,5 dl édes rizsbor (szaké) vagy édes Sherry
Elkészítés:
Miután a bélszínt fél órára a mélyhűtőbe tettük, ügyesen kézzel, vagy szeletelőgéppel vékony szeletekre felvágjuk. Az olajat wokban felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a sárgarépát, a hagymát, a zellert, a gombát és a szójacsírát. A szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük, és megfőzzük, majd a felét ráöntjük a pirított zöldségekre, amivel a spenótot és a tésztát is elkeverjük. Az eddig elkészült ételt lefedjük, amíg a spenót össze nem esik. A bélszínszeleteteket szúrjuk fel pálcikákra, és addig tartsuk a forró zöldséglében, amíg el nem veszti a színét. Ezután üssünk tojást egy tálkába, amit szójaszósszal keverjünk el. Ebbe lehet mártogatni a húst és a zöldségeket.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez