Pestos lazac fokhagymás brokkolis tésztával
A következő egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet azoknak szeretnénk ajánlani, akik a rohanó életükben is törekszenek egészséges ételeket fogyasztani. Ebédként elegendő energiát nyújt a nap hátralévő részére, de vacsoraként is tökéletes könnyű fogás lehet.
Hozzávalók 2 főre:
Vaj
Oliva olaj
800 g lazac
3 gerezd fokhagyma
Pesto
Egy nagy fej brokkoli
Egy csomag fusilli tészta
Só
Bors
Citromlé
Elkészítés: Míg a serpenyőben felmelegítjük a vajat, a lazacot öblítsük le langyos vízzel. Tegyük ezek után a szeletelt halat a már megolvadt vajra, és szórjuk meg 2 kávéskanál sóval! Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg 1 citromot, és facsarjuk ki a levét, öntsünk rá a halra. A jó lazac titka, hogy ne süssük túl! Ahogy forgatjuk, mindkét oldalát kenjük meg pestoval, de ügyeljünk rá, hogy külön-külön is csak 3-3 percig süssük az oldalakat és csak a legvégén borsozzuk. Eközben forraljunk vizet egy lapos evőkanál sóval és pár csepp oliva olajjal, ha már bugyog, tegyük bele a tésztát és főzzük körülbelül 12 percig. A serpenyőbe, amiben a lazac készült tegyünk még egy kis vajat, szeljük apróra a fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig rajta. Elég pár perc neki, hiszen szeretnénk elkerülni a kesernyés ízt. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit tegyük a serpenyőbe és fedő alatt kis lángon hagyjuk puhulni. Ezután a főtt tésztát is adjuk hozzájuk, így az egész át fogja járni hagyma és brokkoli zamata. Végül tálaljuk gusztusosan, a zöld színek egymás mellett kitűnően harmonizálnak, és garantáltan meghozzák az étvágyunkat.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez