Ropogós csicseriborsó mikrohullámsütőben
A ropogós csicseriborsó nagyon egészséges rágcsálnivaló. Felszolgálhatjuk köretként, vagy akár salátákat is ízesíthetünk vele. Ez egy olcsó, gyors és könnyen felhasználható recept.
Hozzávalók:
450g főtt csicseriborsó
½ teáskanál olívaolaj
½ teáskanál fokhagyma fűszer
1/2 teáskanál Cayenne-i bors
Egy csipet só
Elkészítés:
- Öntsük a csicseriborsót egy szűrőbe és folyó víz alatt öblítsük át.
- A csicseriborsókat helyezzük el egy papírtörlőre és itassuk fel a felesleges vizet.
- A száraz csicseriborsókat tegyük egy tálba, öntözzük meg az olívaolajjal, majd szórjuk meg a fűszerekkel.
- Jól keverjük össze.
- Tegyük be a mikrohullámsütőbe körülbelül 1 ½ percre.
- Fogyaszthatjuk, mint rágcsálnivalót, vagy akár küretként is tálalhatjuk.
- Maximum 3 napig tároljuk a hűtőben.
Egészségetekre!
Edina Corbová
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez