Rusztikus sült burgonya két szósszal (vegán)
Ez egy egyszerű vegán, hozzáadott zsiradékmentes recept, amely 2 személyre szól. Az avokádó már önmagában is nagyon zsíros, így tényleg nem ajánlatos az ilyen ételhez olajban sütni a krumplit, vagy megkenni vele.
Nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint az olajos változata, valamint én úgy vélem mutatósabb is. Nagyon ízletes, emellett bárki el tudja otthonában készíteni, a szószok ráadásul nyersek is! Ha valaki még egészségesebb változatot szeretne alkotni, az a krumplit válthatja nyers hozzávalókra, például répára, cukkinire, uborkára, angolzellerre, stb..
Kiváló vendégváró, vagy kedvcsináló a növényi alapú táplálkozás felé, filmnézéshez, társasozáshoz is ajánlom. Ezt a “fogást” olcsónak is mondhatom, mert egy avokádó 400-800 Forint körül mozog, 3 paradicsom még ebben az időszakban sem tétel, a krumpli pedig szintén kis beruházás. Az sem utolsó, hogy az avokádón kívül a többi hozzávaló, a legtöbb háztartásban megtalálható.
Hozzávalók:
-1 tepsinyi burgonya (8-10 db)
-fűszerek: őrölt paprika, oregánó, só, bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Hámozzuk meg a burgonyákat.
- Vágjuk fel őket hasábokra, majd mossuk át az egészet (tipp: tésztaszűrővel), hogy a keményítőt lemossuk a felületéről.
- Egy konyharuhával/papírtörlővel itassuk fel a nedvességet róluk.
- Majd rakjuk őket egy nagy tálba és szórjuk meg szerényen a paprikával, oregánóval, sóval és borssal. Ezt pedig forgassuk át, hogy minden krumpli fűszeres legyen.
- Utána sütőpapírral ellátot tepsire rakjuk rá a hasábokat majd tegyük be a sütőbe 15 percre.
- Ha az idő lejárt, vegyük ki, forgassuk át, majd rakjuk vissza 10 percre a krumplikat.
- Ezután készen is vagyunk :)!
(Ajánlom, hogy amíg sül a krumpli közben készítsük el a szószokat.)
Paradicsomos tárkonyos szósz
Hozzávalók:
-3 db paradicsom
-Fűszerek: tárkony, só, bors
Elkészítés:
- Botmixerrel turmixoljuk le a paradicsomokat.
- Adjuk hozzá a fűszereket és turmixoljunk rajta még egy kört.
- Kész!
Avokádós mártogatós
Hozzávalók:
-1 db érett avokádó
-1 db lime levének a fele (de ha az ember csak citromot kap az is nagyon jó)
-Fűszerek: só, bors
-egy kis víz
Elkészítés:
- Az avokádót belezzük ki (úgy ajánlom, ahogyan a mangót szokták felvágni, majd egy kanállal kiszedni a kockákat, YouTube-on találtok ilyen videókat segítségül!)
- Botmixerrel turmixoljuk le, majd adjuk hozzá egy fél citrom levének a felét, a fűszereket és egy kis vizet, hogy kicsit folyékonyabb legyen. Erre turmixoljunk rá mégegyszer.
- Kész!
Remélem tetszett a recept és kedvet kaptok az elkészítéséhez!
https://acsophie.wordpress.com/
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez