Sárgabarackkrémes paleo torta
Ez pontosan így van! Nem csak cukrászdában lehet elkészíteni egy mesteri tortát! Ráadásul az egészséges, mindenmentes finomságot még nehezebb elkészíteni. Azonban megnyugtatunk, hogy ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé, ha valami biztosat és igazi cukrász módjára kinéző finomságot szeretnél készíteni! Próbáld ki te is, az eredményben pedig nem fogsz csalódni!
Piskóta:
6 db tojás
6 ek. víz
1 tk. almaecet vagy citromlé
100 g kókuszliszt
2 kk. szódabikarbóna
édesítő ízlés szerint
A tojásfehérjét egy csipet sóval és ecettel fél keményedésig verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül óvatosan belekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és édesítőt..
Egy 42 cm*35 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon, alsó felső sütéssel 15 percig sütjük. (Sütés közben megemelkedik, de utána vékony lappá összeesik.) Ha kihűlt 4 db 18 cm-es kerek formát vágunk belőle. (Én azzal a tortakarikával szúrtam ki, amiben később összeállítottam.)
Krém:
150 g kókusztej
50 g zselatin
A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
Míg a zselatin hűl:
200 g sárgabarackot,
100 g cukkinit,
150 g To-tu-t (tojás túró),
200 g kókusztejet,
30 g xilitet,
csipet sót,
1 kk. fahéjat,
30 g kókuszolajat
Krémesre turmixolunk és a langyosra hűtött zselatinnal összekeverjük.
Folpackkal kibéleljük a tortakarikát (így nagyon könnyű lesz kivenni). Amikor a krém kezd megdermedni, egymásra rétegezzük a piskótával.
A krémből lehet a tetejére is hagyni és kidíszíteni gyümölccsel, akkor nincs több munka vele.
1 szelet: Mindössze 126 kcal, 7,2 g szénhidrát és 120 forint (persze az utóbbi attól is függ, hogy ki mennyiért veszi a gyümölcsöt)
Bakos Szintia
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez