Sikerrel zárult a II. Pezsgő Világ Fesztivál
Idén második alkalommal rendezték meg június 14-én a II. Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivált, ahol a múlt évhez hasonlóan több mint 60 féle nemes nedüt kóstolhattak meg az érdeklődők.
A rendezvényen számos hazánkban beszerezhető pezsgőház képviselője személyesen kóstoltatta tradicionális eljárással készült, nemes italait. A jégbehűtött, gyöngyöző palackok szemet gyönyörködtető látványt nyújtottak azok számára is, akik még csak ismerkednek a palackba zárt életérzéssel, amelyet ezek az italok képviselnek.
Állíthatjuk, hogy pezsgőzni nagyon kellemes - ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén háromszor annyian látogattak el a rendezvényre, mint tavaly.
A kóstolók körében a legnépszerűbbek azok az exclusive tételek voltak, amelyek kóstolását egyébként csak kevesen engedhetik meg maguknak, de ezen az eseményen egy-egy pohárral is lehetett kérni a különleges champagne-okból. Ezek közül a Roederer Cristalra, a Taittinger Comtes de Champagne Roséra valamint a Dom Pérignonra voltak a legtöbben kíváncsiak.
Természetesen a rendezvény külföldi vendégének pultja körül is nagy volt az érdeklődés, David Bourdaire, a Bourdaire-Gallois Champagne Ház tulajdonosa előszeretettel mutatta be saját készítésű nedűit az érdeklődőknek és szakmai előadását is sokat kísérték figyelemmel a rendezvény különtermében. Az év hátralévő részében sem maradunk pezsgő élmények nélkül, a szervezők folytatják a „tematikus pezsgő esteket”, így érdemes figyelemmel kísérni a pezsgovilag.hu portált, valamint követni a rendszeres bejegyzéseket a facebook.com/pezsgovilag oldalon.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez